KONUK YAZAR | "Negredo %100'ünü verebilirse Talisca gol kralı olur"

KONUK YAZAR | "Negredo %100'ünü verebilirse Talisca gol kralı olur"

Konuk yazarımız Sefa Öztürk, Beşiktaş'ın Karabükspor'la yaptığı maçın ardından yazdı. Öztürk, yeni transfer Negredo'yu değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Herkesin Quaresma ve Cenk'in ilk 11 de olmasını beklediği Beşiktaş'ta Lens ve Negredo ilk 11'deydi. Bu 2 yeni transferin neler yapabileceğini herkes merak ediyordu. 

Ama Lens için bir dezavantaj vardı ki oda arkasındaki bek oyuncusunun asıl mevkisi defansif orta saha olan Necip olmasıydı. Lens'i bu yüzden oynadığı bu futboluyla eleştirmek yanlış olur, arkasında kendisine servis yapabilecek bir oyuncu yoktu. 

Bu da Lens'in dengesini bozdu. Caner'in uzun paslarını düşünememesi de takımla ilk defa oynuyor olmasıydı. Negredo ilk 30 dakika maçta görünse de oyundan çıkana kadar maçın içindeydi.

Karabük savunmasını yıprattığı için kolay pozisyonlara girdi Beşiktaş. Hazır olmayışı ve takım uyumunun olmaması dezavantajlarına rağmen çok iyi maç çıkarttığı düşüncesindeyim.

Eğer Negredo yüzde yüzünü verebilirse Talisca gol kralı olur. Babel oyunda pek adını duymadığımız isimlerden biriydi. Fakat herkes şunu düşünüyor: "Neden Quaresma ve Lens oynamıyor da Babel sürekli 11'de?"

İşte bu yüzden oyunda. Topu saklaması, hızlı top sürmesi ve golcü kimliği üst düzey bir oyuncu. Bu maç Olympiakos maçıyla çok benzerdi. 10 kişi kalmış bir Beşiktaş forvetsiz Babel ile tur atlamıştı, bu seferde 3 puanı aldı.

Penaltı noktasında ise o penaltıyı Oğuzhan'ın atması diğer bir söyleyişle atamaması Negredo için krediye yol açtı. O zeminde, o bölgeden o golü atmak çok zor birşeydi ki Negredo o penaltıyı atamasaydı büyük tepki toplayacaktı ve oyuncu moral olarak çökecekti. 

Neyseki çok şanssızlıklar yaşamasına rağmen Beşiktaş 10 kişi kazanmayı bildi.

Sefa Öztürk


 

Etiketler :