KONUK YAZAR | "Robben futbolcu mu?"

KONUK YAZAR | "Robben futbolcu mu?"

Konuk yazarlarımızdan Kenan Özmen, Bayern Münih - Beşiktaş maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Rakip, Şampiyonlar Ligi’nin favorilerinden Bayern Münih.  Mevcut kadronun en verimli şekilde  kurgulanması, sahaya sürülen oyuncuların 90 dakika boyunca kapasitelerinin üzerine çıkıp 2 kişilik oynaması, yakalanan pozisyonların değerlendirilmesi ve minimum hatayla oynanması gereken bir mücadele.

Kadro dizilişindeki hatalar

Maça Caner ve Talisca’ yla başlamak büyük hata. Savunma engelli Quaresma’ ya, takımın etkili tek hücum silahı olduğu için tahammül edilebilir ancak Talisca ve Caner gibi mücadele gücü düşük oyuncularla Bayern karşısına çıkmak intiharın farklı versiyonu.

Kırılma anları

1- Maçın en büyük kırılma anı Vida’ nın acemice kırmızı kart görüşü. Pozisyonda Atiba’ nın hatalı pasının da etkisi büyük. Kendi adıma Atiba’ ya kızamıyorum, onun bendeki kredisi sonsuz. Ancak Vida’ nın pozisyonu faulle kesmesi büyük hata. Bariz gol şansı ve daha dakika 15. Bırak atsın be kardeşim. Be ne acemilik?

2- Love ve Quaresma’ nın kaçırdığı pozisyonlar. Skor 0-0 iken kaçan pozisyonlar gol olsa belki maç farklı bir boyut kazanabilirdi. Ancak, bu pozisyonlar gol olsaydı bile mevcut teknik kadro ve oyuncu dizilişiyle farklı bir sonuç olmazdı. Belki oyun biraz daha geç kopardı.

3- J. Rodrigues’ in sakatlanıp yerine Robben’ in girişi.

Maçın kötüleri

1- Takımın 8-10-11 numara ihtiyacını görmezden gelen yönetim.

2- Kurguladığı yanlış takım, yaptığı ve yapmadığı değişikliklerle Şenol Güneş.

3- Sahada 90 dakika boyunca yürüyen, 20 metreden kullandığı frikikte topu baraja nişanlayan Brezilyalı müstakbel milli oyuncu (!)  Talisca, Quaresma ve acemice kırmızı gören Vida.

Bayernliler futbolcuysa…

Merak ettiğim bir konu var: Robben, Coman, Kimmich, Lewandowski ve Müller futbolcuysa bizimkiler nedir? Bizimkiler futbolcuysa bunlar nedir? Birileri bizi fena halde kandırıyor anlaşılan. Umarım bu hezimet, gerçekleri görmemekte ısrar eden yetkileri biraz uyandırır ve kendilerine getirir.

Kenan Özmen