"Leipzig biraz abartılıyor"

"Leipzig biraz abartılıyor"

Beşiktaş'ın rakibi RB Leipzig'i Goal Almanya'dan Oliver Maywurm değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - RB Leipzig genelde 4-4-2 oynuyor, forvet oyuncuları sahanın her yerini parselliyorlar. Almanya'daki genel görüş, takımın bir pres makinesi oldjuğu yönünde ama bu durum biraz abartılıyor.

İki sezon önce alt ligde oynayan Leipzig, ön alanda çok yoğun bri baskı yaparak rakiplerini şaşırtıyordu. Fakat artık böyle değiller. Ralph Hassenhüttl'ün 2016 yazında göreve gelmesinden sonra, eskisi kadar sık bir şekilde ön alan presi yapmıyorlar.

İki kanat, iki forvet ve iki orta saha merkez oyuncusu rakip yarı sahayı bölüşüyorlar. Forvetlerin çalışkanlığı Leipzig'in sistemi adına çok önemli. Rakip takım forvetleri aşıp orta çizgiye yaklaştığında, Leipzigli oyuncular bir anda set savunmasına dönüyorlar ve ceza sahası çevresine ve içine yayılıyorlar.

Bu sezon Timo Werner'in hücumdaki partneri sıklıkla Jean-Kevin Augustin oldu ama Hassenhüttl zaman zaman Yussuf Poulsen'e de şans veriyor - Monaco maçında olduğu gibi. Hassenhüttl'ün en sevdiği 11 ise şu şekilde...

EN ÖNEMLİ OYUNCULARI KİMLER?

Leipzig'in en tehlikeli oyuncusu elbette Timo Werner.

Kale önündeki bitiriciliği her maç daha iyiye gidiyor. Her şeyden önemlisi, henüz 21 yaşında ve Almanya Milli Takımı'nın gelecekteki en önemli hücum oyuncusu olarak görülüyor.

Kanatoyuncuları Sabitzer ve Forsberg de takımın hücumdaki etkinliği adına çok önemli parçalar. Özellikle Forsberg rakip ceza sahasını fazlasıyla karıştırıyor.

Gelecek sezondan itibaren Liverpool formasını terletecek Naby Keita'yı da unutmamak lazım.

Sahayı bir ucundan diğer ucuna kadar parselleyebilen, hücuma hız katan, ikili mücadelelerde gücünü ortaya koyan ve savunmasına yardım eden çok kaliteli bir futbolcu.

GEÇEN YILA GÖRE NE DURUMDALAR?

Bundesliga'da bu sezona, geçen sezona göre daha tutuk başladılar ve ilk maçlarda etkili bir futbol ortaya koyamadılar.

Bu durum, bu sezon takımların onlara karşı daha kapalı oynuyor olmasıyla açıklanabilir. 2016-17'de lige yeni yükseldikleri için, rakipler onlarla nasıl karşılaşacaklarını bilmiyorlardı.

Bundesliga'daki diğer takımlar artık Leipzig'i gayet iyi tanıyorlar. Ancak Leipzig'in de oyunu domine etme konusunda her geçen gün daha iyiye gittiğini söylemek gerek. (Goal)