Lyon ‘ağır favori’ değil!

Lyon ‘ağır favori’ değil!

Sabah Gazetesi, Lyon - Beşiktaş maçı öncesi spor yazarlarına şu soruyu sordu: Beşiktaş ligde 5 puanlık üstünlüğüyle ilk Lyon sınavına çıkıyor. Fransa'da nasıl bir maç bekliyorsunuz?

METİN TEKİN
Lyon 'ağır favori' değil!
"Şanslar yüzde 50-50. Hatta Beşiktaş az farkla avantajlı"


Geçen senenin şampiyonu, bu senenin en iyi oynayanı ve en güçlüsü Beşiktaş, Avrupa'da da istediği hayali kurabilir. Lyon'u geçin, yarı final hatta final bile olabilir… Beşiktaş'ın oyunu tutması gerektiğini düşünüyorum. Giden değil, tutan bir yapı… Çok ölçü müdür, değildir ama Lorient'e içeride 4-1 yenildi Lyon… Son performansları bu. Bunları masaya koyduğumuzda 'Ağır favori Lyon' diyemeyiz. Şansların yüzde 50-50 olduğunu, hatta az bir farkla Beşiktaş'ı avantajlı gördüğümü söyleyebilirim. Aboubakar oynayabilseydi avantajdı ama Quaresma'nın deplasmanda olmaması tolere edilebilir. Oyun tutma mantığı olacaksa daha farklı bir oyuncuyu kenarda kullanmak Şenol hoca için avantaj bile olabilir. Gerekirse Tolgay'ı orta sahaya ekleyip, Talisca'yı kanada koyabilir ya da Necip'i dahi kullanabilir. Bir de deplasmanda gol atmak çok önemli. Lyon cephesinden sıkıntı şu; tamamen bu eşleşmeye kanalize olmuş durumdalar. Ligde şansları yok. Her şeyleri bu maç. 7-8 elit Avrupa devi hariç herkese karşı Beşiktaş'ın önemli bir şansı vardır. Yener, yenilir, elenir, bundan bahsetmiyorum. Kimse Beşiktaş'a karşı, kolay kolay ağır favori olamaz.

MURAT ÖZBOSTAN
Keşke Aboubakar maçta olsaydı!
"Savunma hata yapmazsa, Beşiktaş iyi bir skorla döner"


Beşiktaş için zor bir maç... Az hata yapan takım turu geçer. İki takımın da ofansif gücü fazla. Beşiktaş'ın, İstanbul'daki maça umutlu çıkması için deplasmanda alacağı sonuç önemli. Hücum hattında sorun yok ama defansı can sıkıyor... Defans hattı bir hata yapmazsa, Beşiktaş iyi bir sonuçla Türkiye'ye döner. Aboubakar'ın olmaması büyük eksiklik. Gereksiz hareketleriile Beşiktaş'ı da yaktı, kendini de... Beşiktaş, bu turu geçerse finale kadar bu işin yolu var. Kısacası, Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde Napoli'yi geçmiş bir takım. Lyon'un o kadar iyi bir takım olduğunu düşünmüyorum. Akıllı oynayan, Beşiktaş, İstanbul'da işi bitirir. Bu maçın adamı Fabri olur..

RICH ALLEN (FRANSIZ GAZETECİ: FRENCH FOOTBALL WEEKLY)
Tur için 2 fark şart


Memphis'in devre arası gelişiyle birlikte Lyon daha hücum odaklı bir takım oldu. Çok daha kolay gol atıyorlar. Birçok Fransız takımının aksine Lyon, Avrupa Ligi'ni çok ciddiye alıyor. Genesio hep en iyi kadrolarını seçiyor. Şampiyonlar Ligi'ne gitmeleri için de artık tek yolları kupayı almak. Beşiktaş çok zorlu bir test olacak ve İstanbul'da müthiş bir atmosfer olduğunu biliyoruz. Roma'daki mantaliteyi İstanbul'da da göstermek zorunda. Fikrimce Lyon turu geçmek istiyorsa ilk maçta en az 2 fark yakalamak zorunda. Parc OL'nin atmosferi de iyidir, iki takımın deplasmanlarla nasıl başa çıkacağı bence turun kaderini belirleyecek. (Sabah)