"Maçın genelinde çok iyi oynadık"

"Maçın genelinde çok iyi oynadık"

Spor Toto Basketbol Süper Ligi‘nin 17. haftasında Muratbey Uşak evinde konuk ettiği Beşiktaş Sompo Japan‘a 84-66’lık skorla farklı kaybetti.

Maçtan sonra Ufuk Sarıca şunları söyledi:
“Açıkçası ilk yarıda iyi oynadık. Maçın genelinde çok iyi oynadığımızı söyleyebilirim. İlk yarı çok top kayıpları yaptık. Yaptığımız o top kayıpları yanılmıyorsam 7 veya 9 şeklinde potamıza döndü. Bundan dolayı 7 sayıyla girebildik devreye. Daha farklı girebilirdik. Çünkü özellikle hücum kısmında oyunu paylaşıp, bunu da yüksek yüzdeyle oynadık. Üçüncü periyottaki müthiş müdafaa kısmıyla oyunu kabul ettirdik.

Ribaundlarda eğer Muratbey Uşak etkili olursa çok tehlikeli bir takım oluyor. Açık sahayı kontrol edince rahat bir galibiyet oldu. Oyuncularımı kutluyorum. Önemli bir galibiyet. Beşiktaş’ın ligde burada galibiyeti yokmuş. Ben de devre arasında öğrendim. Onu da başardık. Bu da bizim açımızdan bir dönüm noktası belki. Bu sene beklediğimiz şeylerden bir tanesi. Aynı disiplinle çalışma ve beraberlikle sezon sonuna kadar devam ederiz inşallah.

Öncelikle rakibimizin belli olmasını bekliyoruz. Almanya’ya da gidebiliriz, İzmir’e de gidebiliriz. Hayırlısı olsun. Biz orada final-four’a kalmak istiyoruz. Bunun için turu geçmemiz lazım. Sezonun bu kısmına kadar gösterdiğimiz performans, bunu yapabileceğimizi gösterir. Ama bunun garantisi değildir. Devamlılığımızı sağlamamız lazım. Umarım son dörde kalırız.”