''Maçın önüne geçen düdükler vardı''

''Maçın önüne geçen düdükler vardı''

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Sarıca, "Çok faul çalınınca tempo ve konsantrasyon düşüyor" dedi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmeyece'yi 87-81 mağlup eden Beşiktaş Sompo Japan'ın başantrenörü Ufuk Sarıca, faullerin sık çalınmasının tempoyu düşürdüğünü söyledi.

Sarıca, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, basketbolun bir temas oyunu olduğunu dile getirerek, "Bir türlü kopmayan bir maç oynadık. Maçta 4-5 kere 8-9 sayılık farklara ulaştık ama maçı kıramadık. Karşılaşmanın önüne geçen düdükler vardı. Basketbol temas oyunu. Çok faul çalınınca tempo ve konsantrasyon düşüyor." dedi.

Demir İnşaat Büyükçekmece'yi mücadelesinden dolayı kutlayan Sarıca, "Zorlu bir fikstürde ciddi çalışan bir takımı yendik. Burada kaybetmedik ve bunu korumak istiyoruz. Zor geçen bir maçta iradelerini koruyan oyuncularımı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Taraftarlara da çağrıda bulunan Sarıca, şunları söyledi:

"Hep beraber büyüyeceğiz, 'salonu dolduracağız' diye konuştuk ama futbol maçının saati de uygun olmasına rağmen bugün salon boştu. Burası 3-4 bin kişilik salon, doldurunca daha güzel bir basketbol oluyor. Maçlarımızın tamamen dolu olması gerektiğini düşünüyorum. Bu takım kazanımlarıyla o saygıyı hak ediyor."

Beşiktaş Sompo Japan forması giyen Sertaç Şanlı da zor bir maçı geride bıraktıklarını vurgulayarak, "Demir İnşaat Büyükçekmece, ligin iyi mücadele eden takımlarından biri. Zor bir maç oldu bizim için. Hücumda iyi başladık ama basit hatalar yaptık. Kontrolü elimizde tuttuk. Bu galibiyetle bir seri yakalamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.