Metin Tekin: "Beşiktaş'ın kurada çok şanslı olacağını düşünüyorum"

Metin Tekin: "Beşiktaş'ın kurada çok şanslı olacağını düşünüyorum"

Metin Tekin, Beşiktaş-Porto maçını yorumladı.

Ajans Beşiktaş - Metin Tekin, beIN Teknik adlı programda Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Porto maçını yorumladı:

"Bir kere Beşiktaş şunu çok iyi hissettiriyor. Evet kendi saha ve seyircisi önünde oynuyor, tribünler dolu ve bir şampiyonlar ligi seviyesi maçı oynuyor. Bu oyuna çok hakim olduğunu çok net söyleyebiliriz artık Beşiktaş'ın. Artık Beşiktaş kadrosu, oyun gücü ve bu seviye oyunları major takımlar hariç Bayern Münih, Manchester City, Manchester United hariç her takımla hatta ondan bir adım daha önde oynayabilir. Öbür takımları yenemez demiyorum Bayern Münih gibi City gibi takımlara, o seviye oyunlara o seviye takım olmak başkadır o seviyedeki takımı yenmek başkadır. Beşiktaş artık böyle bir takım.

Porto geliyor 1-0 geriye düşüyor değişen bir şey olmuyor Beşiktaş'ın oyununda. Tekrar beraberliği ve oyunuda ele alıyor. Bu çok önemli bir özelliktir bu seviye için. Ben bunu çok değerli buluyorum. Burdan nereye geliyorum; bundan sonra kim çıkacak bilmiyoruz kurada. Beşiktaş'ın çok önemli bir şansı olacağını düşünüyorum.

Beşiktaş özellikle  bir 15-20 dakika var ki Beşiktaş'ın oyunu ele aldığı ikinci devrede Porto'nun hakkaten çok iyi bir dönem organizasyonunu izledik. Duran topta oyuna sokup bu topu akan bir oyuna çevirip ondan sonra uygulayışını ilk defa ben Porto'dan gördüm ve çok iyi yaptılar ve 1-0'ı yakaladılar. Ama ben Cenk Tosun ve Talisca için özellikle söylüyorum nasıl oynadığı değil ne yaptığı önemli olan oyuncular vardır. Onların ikisinden biri de Talisca ve Cenk Tosun'dur. Çok ortada görmediniz belki Cenk Tosun'u veya Talisca'yı hiç görmediniz. Cenk mükemmel bir hareket, mükemmel bir asist. ve Talisca gol."

Etiketler :