Metin Tekin: "Doğru mantık, doğru oyun!"

Metin Tekin: "Doğru mantık, doğru oyun!"

Sabah Gazetesi Yazarı Metin Tekin, Hapoel Beer Sheva deplasmanında alınan 3-1'lik galibiyeti değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Tekin, Beşiktaş'ın İsrail'de oyun ve skor olarak istediıini aldığını yazdı.

Şenol Güneş, Oğuzhan ve Talisca'yı yedek soyundurdu ve defansif kadro seçti. Güneş'in tercihini nasıl buluyorsunuz?

Şenol Güneş'in kadro tercihi, klasik bir Avrupa ve deplasman maçı kriteri şeklindeydi. Evet, Beşiktaş ligdeki kadrosu ile maça çıksa ve defansif yerine daha hücumcu kimliğiyle oynasa farklı bir sonuç çıkabilirdi karşımıza ama dün bu tercih edilmedi. Bana göre Beşiktaş, oyun ve skor anlamında sahadan istediğini alan takım oldu. Evet hücum zenginliği olarak çok baskılı bir Beşiktaş yoktu ama akılcı, dengeli ve kontrollü bir oyun oynayan Beşiktaş vardı. Sonuçta da istediğini alan taraf siyah-beyazlılar oldu. Kadro tercihi olarak dediğimiz gibi defansif görülebilir ama Avrupa seviyesindeki bazı maçları böyle oynamalısınız. Rakibiniz Beer Sheva olsa bile...

Grubunda İnter ve Southampton'u deviren Beer Sheva karşısında Beşiktaş neleri doğru yaptı?

Karşımızda grubunda başarılı sonuçlar alan bir takım vardı... Ama Avrupa arenasının bir takımı değildi Beer Sheva... Beşiktaş, kadro ve kalite olarak rakibinin çok önünde bir takım. Beşiktaş neleri doğru yaptı derseniz, bence bu maça çıktığı mantıktı diyebiliriz. Güneş, "Ben bir Avrupa maçına çıkıyorum ve deplasmandayım" mantığıyla maça hazırlanmış. Bir Avrupa deplasmanında eğer 3-1 galip geliyorsanız, demek ki bazı şeyleri doğru yaptınız demektir. Ben dün geceki tek yanlış için Tolgay-Talisca değişikliğini söyleyebilirim.

 Cenk'in performansını nasıl buldunuz?

Cenk Tosun, geçen sene Gomez'in alternatifi olduğu zaman da başarılıydı. Herkesin kafasında, 'Takımın birinci santrforu olduğu zaman ne yapacak' sorusu vardı. Cenk için bu sene işler iyi gidiyor. Dün de üzerine düşeni yaptı. Eğer Beşiktaş'ın santrforuysanız, size kaç gol attığınız sorulur. Cenk de ligde attığı 15 golle buna iyi bir yanıt veriyor. Yani Cenk'ten bu soru için tatminkar bir cevap alabiliyoruz.

 Alınan bu galibiyetin ardından 'Beşiktaş turu geçti' diyebilir miyiz?

Bana göre 3-1'lik skor sonunda ve Hapoel Beer Sheva gibi bir takımı göz önüne aldığımızda, Beşiktaş büyük ölçüde turu geçmiştir diyebiliriz.