Metin Tekin: "Quaresma 2. maçta en büyük kozumuz olacak"

Metin Tekin: "Quaresma 2. maçta en büyük kozumuz olacak"

Spor yazarı Metin Tekin, Lyon-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Sabah gazetesi yazarı Metin Tekin, bugünkü köşesinde maç için şunları yazdı:

Burada iki faktör etkili oldu. İkinci devredeki baskı, Lyon'un ilk yarıdan farklı olarak oyunu ele alışı ve maalesef ikinci goldeki Fabri hatası. İki kere topu uzaklaştırma şansı varken ve oyunun ruhu tam savunma anlayışını gösterirken, topa sahip olarak oyuna sokma isteği çok pahalıya mal oldu Beşiktaş'a. Yalnız şu bir gerçek ki; ikinci yarıda çok farklı bir Lyon oyunu vardı. Ha burada bizim de topla savunmadan çıkamayışımız, topu önde tutamamamız Lyon'un atak devamlılığını ve bununla beraber yoğun baskısını getirdi.

Her şeye rağmen direkten dönen toplarla birlikte savunma direncimiz ayakta kalabilseydi, ikinci yarı sadece savunarak bile 1-0 bitirebilirdik maçı bu hatalar olmasa.

Quaresma ve Aboubakar'ın olmaması Güneş'in hamle şansını azalttı mı?

Özellikle Quaresma'nın olmayışı ki oyun planını gördükten sonra bunu çok daha rahat söylüyoruz, çok gerekli değildi.

Tamamen deplasman mantığında oynadığımız oyunda 'Quaresma eksikti' diyemeyiz. Galibiyet veya beraberlikle İstanbul'a dönebilseydik başka şeyler konuşacaktık ama artık şimdi en azından 1-0 kazanmak zorundayız. İşte bu İstanbul'daki oyunu ve oyun anlayışını çok daha farklı yerlere çekecek mi yoksa yine kontrollü oyunun devamında mı arayacağız skoru? Bu çok belirleyici olacak .

Marcelo'nun cezası rövanşta Beşiktaş'ı etkiler mi?

Özellikle rövanşta Marcelo'suz oynamak yani defansın denge oyuncusundan yoksun oynamak çok zor olacak. Ve Lyon'u anlatırken, en önemli özelliğinin hücumdaki etkinliği olduğunu düşünürsek, bu eksiklik umarım büyük bir zaaf yaratmaz.

Ama alternatiflerinin de Marcelo'nun yerini tutacağını söylemek çok zor. İlk yarıda olduğu gibi bu zaafı birlikte savunarak kapatabiliriz. Ve tabii ilk maçta, yokluğunu çok da hissetmedik dediğimiz Quaresma'nın ikinci maçta belki de en büyük kozumuz olacağı ve ona çok ihtiyacımız olacağıdır. Ama Marcelo'ya tutarken, Aboubakar'a da giderken çok ihtiyacı olacaktır Beşiktaş'ın...

Özellikle rövanşta Marcelo'suz oynamak yani defansın denge oyuncusundan yoksun oynamak çok zor olacak.