MHK Başkanı, derbideki hakem hataları sorulunca kızdı!

MHK Başkanı, derbideki hakem hataları sorulunca kızdı!

Olaylı derbi sonrası ilk kez TV programına katılan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, derbideki hakem hatalarına dair soruya "no comment" yanıtını verdi.

Ajans Beşiktaş - Ziraat Türkiye Kupası'ndaki olaylı derbinin faturası belli oldu. PFDK'nın açıklamasına göre  Dusko Tosic 4 maç, Robin van Persie 3 maç, Şenol Güneş ise 1 maç ceza aldı.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, tepki çeken PFDK kararlarının ardından TRT Spor canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Namoğlu, açıklamasında "Bugün açıklanan cezalar direkt olarak hakemlerle ilgili değil. Gözlemci raporlarına göre yorumlamak lazım. Derbide tam 4 tane gözlemci vardı ve hepsi ayrıntılı raporlar yazdı." diye konuştu.

Programda hakem hataları ve tartışmalı pozisyonları örnek videolarla anlatan  Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'nın, yayın boyunca Süper Lig yerine yabancı maçları yorumlaması dikkat çekti.

Ersin Düzen, Türkiye'de hakemlerin büyük takımların aleyhine hata yaptıktan sonra bir daha o takımın maçını yönetemediğine vurgu yaparak, "2.5 yıldır Özgür Yankaya, Kadıköy'de maç yönetmiyor. Ben kendi açımdan söylüyorum. Cüneyt Çakır, Trabzon'da maç yönetmiyor. Öbür tarafta  Halis Özkahya Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinden sonra Fenerbahçe maçını yönetmiyor. Yani hakemler düşünüyor ki, ben büyük takımların aleyhine hata yaparsam bir daha maç alamam." şeklinde kendi görüşünü dile getirince, Yusuf Namoğlu tatlı sert bir tepki gösterdi.

MHK Başkanı Namoğlu, "Ben size böyle konuşmadım. O konu hakkında yorum yapmıyorum. No comment. Tabi siz görevinizi yapıyorsunuz, ben de görevimi yapıyorum." diye yanıt verdi.

Etiketler :