Nihat Evren Derman'dan anlamlı çalışma

Nihat Evren Derman'dan anlamlı çalışma

İyi bir Beşiktaş taraftarı olan ressam Nihat Evren Derman, üst üste kazanılan ikinci şampiyonluğa üçüncüsünün de eklenmesi adına önemli bir çalışmaya imza attı.

Ajans Beşiktaş - Kulübün resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'nin Haziran-Temmuz sayısında yer alacak çalışma sosyal medya büyük bir ilgi gördü. Başarılı sanatçının Beşiktaş Dergisi şampiyonluk sayısı için hazırladığı "Bir Başkadır Dolmabahçe'nin Yıldızları" yayınlanmadan önce dün öğlen saatlerinde @N_EvrenDerman adlı sosyal medya hesabından paylaştığı "Sene Sanki 91..." adlı çalışması büyük beğeni topladı.
 
METİN ALİ FEYYAZ
 
Metin-Ali-Feyyaz efsanesinin yanında Rıza Çalımbay ve Şifo lakabıyla bilinen Mehmet Özdilek'in de yer aldığı çalışmayla ilgili Derman şu açıklamalarda bulundu.
 
"Üst üste İkinci kez kupayı müzemize götürdükten sonra üçüncü şampiyonluğa doğru yola çıkıyoruz. Yeni serüven öncesinde 91 yılındaki 2. Şampiyonluğun adeta sanatsal belgesi olduğunu düşündüğüm bu özel çalışmaya imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yeni nesil Metin Tekin, Ali Gültiken, Feyyaz Uçar, Rıza Çalımbay ve Mehmet Özdilek'li dönemi ne yazık ki canlı olarak izleyemedi."

"Bu önemli isimleri spor yorumcusu yada teknik direktör olarak tanıdıkları için maalesef zaman zaman Beşiktaş'a olan aidiyetleri sorgulanıyor. Yeni jenerasyonun o dönem ruhunu anlamakta zorlandıklarını görüyoruz. Özellikle son dönemlerde Rıza Çalımbay'a yönelik acımasız eleştirilerin olmasından dolayı, eski kaptanımızı da bu çalışmaya dahil etmek istedim."
 
"91 yılındaki 2. şampiyonluğumuz ile bu sezonki şampiyonluğun büyük benzerlik taşıdığını düşünüyorum; iki şampiyonluk da yeniden yapılanmanın eseri.Bu nedenle son çalışmama "Bu Sene Sanki 91" adını vermeyi uygun gördüm."  

50x70 cm boyutlarındaki tuval üzeri yağlıboya çalışmanın orijinalinin, Beşiktaş Genel Kurul Üyesi Osman Soydemir tarafından KDZ. Ereğli'de açılacak olan Beşiktaş temalı sanat müzesinin koleksiyonunda yer aldığı bildirildi. (Ajansspor)

rerim.jpg