Olympiakos-Beşiktaş maçına ilginç hakem! "Biraz ileri gitti..."

Olympiakos-Beşiktaş maçına ilginç hakem! "Biraz ileri gitti..."

Beşiktaş'ın Olympiakos ile oynayacağı maça atanan Danny Makkelie'nin, Olympiakos ile ilginç bir geçmişi var.

Ajans Beşiktaş - UEFA son 16 turunda Olympiakos - Beşiktaş maçının hakemi Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Danny Makkelie oldu. 34 yaşındaki hakem Arsenal – Olympiakos maçında yaptıklarıyla uzun süre Avrupa futbolunda gündemde kalmıştı.

29 Eylül 2015'te Londra'nın Emirates Stadı'nda Arsenal ile Olympiakos arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Danny Makkelie çizgi hakemi olarak görevliydi. arşılaşmanın 40. dakikasında skor 1-1 devam ederken ilginç bir pozisyon yaşandı. Arsenal kalecisi Ospina kornerden gele topu tutmak isterken elinden kaçırdı.

Makkelie topun çizgiyi geçtiği iddiasıyla maçın orta hakemini ısrarlı bir şekilde uyardı ve gol verildi. Ancak onun bu hareketi UEFA'da büyük tartışmalara sebep oldu. Zira o zaman geçerli olan kurallarda çizgi hakemleri orta hakemleri sadece mikrofonla uyarabiliyordu, herhangi bir el işareti yapması yasaktı.

Bu olay üzerine UEFA hakem kurulunun başında olan Pierluigi Collina, Makkelie'nin biraz ileri gittiğini söyledi ama bu davranışı nedeniyle Makkelie'ye ceza verilmedi.

Hatta bu olayın yaşandığı tarihten 1 ay sonra ay Collina, Uluslararası Futbol Kurulu'na resmi başvuruyu yaptı ve çizgi hakemlerinin orta hakemleri uyarabilmesi için kural değişikliğine gidilmesini sağladı.

Danny Makkelie, orta hakem olarak ise 26.02.2015'te Olympiakos'un evinde Dnipro ile 2-2 berabere kalıp elendiği maçı da yönetti. İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden Olympiakos UEFA Avrupa Ligi'nin dışında kalırken 51. dakikada Luka Milvojevic kırmızı kart gördü. (Futbol Arena)