Ömer Üründül: "Beşiktaş'ta kafalar Avrupa'da!"

Ömer Üründül: "Beşiktaş'ta kafalar Avrupa'da!"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Medipol Başakşehir'i konuk etti. Mücadele 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Ömer Üründül, maç sonunda karşılaşmayı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Siyah-beyazlı takım, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Vodafone Park'ta Medipol Başakşehir ile karşılaştı. Karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetti. Mücadele 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş'ın golünü Dusko Tosic atarken, Başakşehir'in golü Kerim Frei'den geldi.

TRT Spor yorumcusu Ömer Üründül, Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçını değerlendirdi. İşte Üründül'ün sözleri: "Ligin sistemi oturan 2 takımın maçı oldu. Bu akşam bence asıl derbiyi yaşadık. Öz derbi oldu. Beşiktaş pres yapıp ,alan daraltıp öne doğru çıksa çok pozisyon verebilirdi. Şenol Güneş bu akşam doğru taktikler uyguladı. Son 15 dakikaya risk almaya başlayıp Başakşehir'i tehdit etmeye başladı ama bir defans boşluğunda golü yedi sonra kornerden Tosic'in golü atınca seyircinin desteği arttı ve 2'inci golü bulmaya çalıştı. Son atakları nefesleri kesti.

Atiba ve Tolgay bu akşam en iyi oynayan oyuncular arasındaydı. Talisca iyi oynamadı bekleneni veremedi ama en büyük sorun Lens. Lens çok yetenekli bir oyuncu ama Beşiktaş'ın oyuncusu değil. Sunderland takımından gelen ve İngiltere Ligi'nden küme düşen bir takıma giremeyen bir oyuncu. Çok ağır... Pepe hariç beklenen transferler Beşiktaş'ta öne çıkmıyor.

Abdullah Avcı takımını çok iyi oturtmuş. 40 bin seyirci hiç etkilenmeden oyunu bırakmadılar. Makine gibi oynuyorlar. Emre orkestra şefi, Adebayor istasyon şefi gibi takımı işliyorlar, bekler çok kaliteli. Yalnız yeni transfer Elia aşırı bir şekilde form düşüklüğü var. Elia ile Kerim Frei hamlesini Abdullah Avcı yerinde yaptı. Kerim Frei oyuna girdikten sonra her hareketi olumlu oldu. Geçen Fenerbahçe maçında da takımını sırtlayan ve bir de golle buluşan bir isimdi

Beşiktaş'ta son 4 maçta kaybedilen 10 puan olmaması gerekirken takımdaki oyuncuların beyinleri Avrupa'da. Beşiktaş Avrupa'ya kilitlenmiş durumda. Takım Avrupa'da 3'te 3 yapmış gayet yollarına emin adımlarla ilerliyorlar ama kafaları Avrupa'ya takılmış gözüküyor. Liderle 8 puanlık fark büyük ama asıl hedef Şampiyonlar Ligi.

Hakemlerin Türkiye'de sağlıklı bir maç yönetmesi mümkün değil çünkü bizde maçtan önce hakem konuşuluyor. Sosyal medya olsun maç öncesi yorumcular bile hakemleri konuşmaya ve nasıl maç yöneteceklerine dair yorumlarda bulunuyorlar. Bizde bunlar hiç bir zaman bitmez."

Etiketler :