Orman sert konuştu: "Herkes haddini bilsin"

Orman sert konuştu: "Herkes haddini bilsin"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor maçının ardından söylenen "Beşiktaş hakem sayesinde kazandı" sözlerine sert cevap verdi.

Ajans Beşiktaş - Vodafone Arena'da yapılan 2017 defilesi sonrası konuşan Fikret Orman, "kimse Beşiktaş"ın üzerinden algı operasyonu yapmasın" dedi.

Orman sözlerini şöyle sürdürdü:

Avrupa'da ilerlerken de mi hakemler bize destek oluyor. Kimse Beşiktaş üzerinden algı operasyonu yapmaya çalışmasın. Tamam, Efendiyiz dedik ama biz efendiyiz de öyle suskun değiliz. Herkes haddini bilsin.

Bugün bir yazılı açıklama yaptık. Her seferinde aynı şeyi söylüyorum. Camiaları yöneten spor adamları kulüpleriyle alakalı bir açıklama yapmalılar. Öbür türlü başka bir kulüple ilgili açıklama yaptığı zaman bu futbolu geren bir şey. Maçtan sonra Quaresma özür diledi. Hocam da açıklamasında kırmızı gösterilebilirdi dedi. Beşiktaş'ın hiçbir hakeme ihtiyacı yok. Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi'nde namağlup giderken, yabancı hakemlerle oynarken orada başarılı gidiyorsa Türkiye Ligi'nde de aynı şey geçerli. Böyle bir algı operasyonu yaparak Beşiktaş'la alakalı bir yere getirmelerine izin vermem. Herkes kendine gelsin. Burası Beşiktaş, öyle her mevzuyu Beşiktaş'ın üstüne yıkmaya çalışmasınlar. Beşiktaş'ta her şey ahlakla yapılır. Efendiyiz ama bu Beşiktaş'a algı operasyonu yapana izin vereceğimiz anlamına gelmesin.

Kimseyi rencide edecek bir şey söylemek istemiyorum. Beşiktaş ligin ikincisi. Kimse lider Medipol Başakşehir'le ilgili değil Beşiktaş'tan kaç puan geride olduğunu konuşuyor. Başarılı ve iyi yönetilen bir kulüp olduğumuz için anlayış gösteremiyorum. Biz bu hatalarla şampiyonluklar kaybettik. Biz kaybederken kazanan taraflar bir de. Beşiktaş bütün kulvarlarda başarılı olarak devam ediyor. Herkes kendi işine baksın ve kendi kulüpleriyle ilgili açıklama yapsınlar. Dün Trabzonspor'un Beşiktaş'la maçı vardı, Trabzonspor Başkanı tabii ki yorum yapabilir. Başka kulüplerin Beşiktaş Kulübü'yle ilgili açıklama yapmasını ne centilmenliğe ne de spor ahlakına yakıştırıyorum.

Bana göre kırmızı kart. Bunun başka bir takımda olsa bizim oyuncumuza yapılsa kırmızı kart bekleriz ama bu bizim arzu ettiğimiz bir şey değil, maç içinde olan bir şey. Gölge etmesinler, Beşiktaş üzerinden algı operasyonu yapıp hakemleri etkilemeye çalışmasınlar, buna müsaade etmeyiz. Her kulüp kendi işine baksın. Herkes Beşiktaş'la ilgili açıklama yapıyor. Zaten Türkiye'nin tek büyüğü olduğumuzu görüyor herkes bu aşamada. Kendi kulüpleriyle ilgili açıklama yapması daha ahlakidir, ayıp.

Mete Kalkavan iyi ve genç bir hakem. Maçın içinde bizim açımızdan yoruma açık olan kırmızı kart mevzusu. Hutchinson'un pozisyonu hakemin tam önünde. Ben sonradan baktım penaltı.