"Oyun olarak tatmin etmese de..."

"Oyun olarak tatmin etmese de..."

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu 2. maçında Hapoel Beer Sheva'yı Vodafone Arena'da 2-1 yendi ve tur atladı.

Ajans Beşiktaş - Bugün maçı değerlendirenler spor yazarları arasında Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay da var. İşte Onay'ın bugünkü köşesinde yazdıkları:

"Futbolda bu seviyede az koşarak ekonomik oynamak veya az mücadele ederek oynamak diye bir durum söz konusu değil ve rakip sizden kalite olarak daha düşük seviyede olsa bile çok    ağır bir fatura çıkartabilir.
 
İşi ciddi tutma adına maça Quaresma ve Talisca gibi yetenekli oyuncularla başlamak çok da doğru bir yaklaşım olmadı. Çünkü 3-1’in rövanşında bilinç altında bir rehavet yaşanabiliyor. Akılların G.Saray maçında olması doğal ve futbolcu ister istemez daha eforsuz, deparsız oyuna doğru kayıyor. Bu yüzden özellikle yüksek enerji isteyen bölgelerde az süre olan isimleri kullandı Şenol Güneş. Ancak bu kez de ofansif bölgedeki oyuncuların takım savunmasına yardım etmemesi yüzünden sorun yaşadı. Şenol hoca her ne kadar ‘Ciddiyet’ vurgusunda bulunsa da dün sahada Beşiktaş adına en büyük eksiklik disiplin ve ciddiyetti.

Beşiktaş dün 60’lı dakikalarda gerçek anlamda ateş ile oynadı. Maç 1-1’e geldikten sonra Hapoel’in 2 net fırsatı daha var. Şenol Güneş, topa daha fazla sahip olmak için Necip’i çıkartıp Oğuzhan’ı sahaya sürmek zorunda kaldı. Tolgay, Oğuzhan, Gökhan İnler ile tekrar sahayı ele geçirdi ve tur riskini geride bıraktı. Aboubakar’ın yerine oyuna giren Cenk’in golüyle de turu kazanarak atlamayı başardı.
 
Beşiktaş'a yakışan da buydu. Hem kendi klasman puanına hem de ülke puanına katkıda bulundu. Bu galibiyetleri küçümsemeyin. 5 yıl boyunca her kurada puan olarak karşınıza çıkıyor alınan sonuçlar. Bu yüzden her iki maçı da kazanmak önemliydi. İsrail temsilcisinin kalitesi kısıtlı ama saygı duyulacak bir ekip. Dün de bunu kanıtladılar.  Oyun olarak tatmin etmese de galibiyetle turu geçen Beşiktaş’a tebrikler."