Özbek'ten Video Hakem açıklaması! "TFF ile ortak bir çalışma..."

Özbek'ten Video Hakem açıklaması! "TFF ile ortak bir çalışma..."

Kulüpler Birliği Vakfı İcra Kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve Hikmet Feridun Tankut, Dursun Özbek başkanlığında Türkiye Futbol Federasyonu ile Riva tesislerinde bir araya geldi.

Ajans Beşiktaş - Toplantıda cezaların kişiselleştirilmesi, VAR (Video Yardımcı Hakem) uygulamalarında son durum ve altyapı konuları konuşuldu. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Vaşkanı Dursun Özbek şunları söyledi:

"Toplantı gayet yapıcı geçti, Kulüpler Birliği olarak bu ziyaret konusunda bir talebimiz olmuştu. Bugün yaptığımız toplantıdaki ana başlıklardan söz etmek istiyorum. Bunların başında altyapı, buna bağlı olarak Türkiye'deki gençlerin yetişmesi futbola katkı vermesi yönündeki problemler tabi bunu yabancı sınırlamasıyla beraber konuştuk ve bu manada da beraber bir çalışma yaparak daha kuvvetli bir milli takım daha güçlü bir futbol gençliği yetiştirmek üzere bir mütabakatımız oldu. Ortak bir çalışma içinde bulunacağız.

Önemli konulardan bir tanesi de Video hakem uygulaması. Türkiye Futbol Federasyonu yoğun bir çalışma içinde hazırlıklarını bitirmek üzere. Dolayısıyla bir deneme çalışması yapılacak 2 hafta içinde, o deneme çalışmalarına bağlı olarak da tamamlanmasını müteakip sistemin uygulanmasını bekliyoruz.

Buradaki en öenmli görüşmelerden bir tanesi statlardaki tribün olaylarına bağlı olarak yapılan çalışmalardı. Kulüplerin talebi cezaların şahsiliği çerçevesinde bu olaylara karışan kişilerin tespiti ve cezaların kişilere verilmesi yönünde. Bu manada da bir talimat değişikliğine ihtiyaç olduğunu TFF iletti. Bu anlamda da bir çalşma yapılıyor. Bu çalışmaların tümü Kulüpler Birliği ve TFF ortak çalışması olarak hazırlandı, ona göre de TFF'nin karar alması yönünde olacak. görüşmelerimiz bundan ibaret.

VAR (Video Hakem Uygulaması) konusunda TFF çalışma içerisinde, bunun aksaksız olarak ilerlemesi lazım, yani travmatik olaylara sebebiyet vermemesi lazım. Bu anlamda TFF tüm gücüyle çalışıyor. Offline olarak hazırlık müsabakaları da yapılacak. Dolayısıyla bu çalışmaların neticelenmesi ve uygulamanın eksiksiz başlaması lazım. Uygulama zaten başlar başlamaz tartışmaya sebebiyet verirse sonu iyi olmaz."