ÖZEL | PFDK cezasının nedeni Muharrem Usta!

ÖZEL | PFDK cezasının nedeni Muharrem Usta!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun dün Beşiktaş'a verdiği 30 bin liralık para cezasının nedeni Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta.

Ajans Beşiktaş ÖZEL HABER - PFDK, 10 Kasım 2016 tarihli açıklasmasında kulüplerin cezalarını ve gerekçelerini açıklamıştı. Açıklamanın Beşiktaş'la ilgili kısmı şu şekildeydi:

"BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, 05.11.2016 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. Ve 53/4. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KALE ARKASI SPOR TOTO KUZEY ALT 108 nolu bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine, Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, flaş röportaj röportajların zamanında yapılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, basın toplantısının zamanında yapılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi."

Ancak bu cezada dikkat çeken bir durum var. Beşiktaş'ın hem yayıncı kuruluşa hem de basın toplantısına geç gittiği belirtilerek siyah-biyezlı kulübe 30 bin TL para cezası veriliyor. Fakat gecikmenin nedeni için Beşiktaş kulübenden bir savunma istenmedi. Beşiktaşlı oyuncuların ve Teknik Direktör Şenol Güneş'in basın toplantısına geç gitme nedeni ise Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta. Başkan Usta, maçın ardından Trabzonspor soyunma odasına inip Ersun Yanal ve futbolcularla uzun süre görüşünce bordo-mavili ekibin basın toplantısı da gecikiyor. Cezada açıklanan disiplin talimatının 14. maddesine göre de öncelikle misafir takımın basın toplantısı yapması gerekiyor. Bu yüzden de siyah-beyazlı ekip, Muharrem Usta'nın soyunma odasından çıkışını, dolayısıyla da bordo-mavili ekibin önce basın toplantısına gitmesini bekliyor.

Fakat bu detayı gözden kaçıran ya da görmememezlikten gelen PFDK, siyah-beyazlı kulübe 30 bin TL ceza verdi. Beşiktaş'ın hukuk kurulu da kamera kayıtlarını delil olarak gösterecek ve PFDK'nın cezasına itiraz edecek.