ÖZEL RÖPORTAJ | "Porto darmadağın oldu"

ÖZEL RÖPORTAJ | "Porto darmadağın oldu"

Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden tek takım olan Beşiktaş, grubundaki ilk maçında Porto'yu 3-1 mağlup etti. Sabah gazetesi Beşiktaş muhabiri Fatih Doğan, karşılaşmayı Ajans Beşiktaş'a değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu'nda Monaco, Porto ve Leipzig ile aynı grupta bulunan siyah-beyazlı takım, gruptaki ilk maçında Porto ile karşı karşıya geldi. Dragao Stadı'nda oynanan mücadeleyi, İngiltere Futbol Federasyonu'ndan hakem Anthony Taylor yönetti. Taylor'un yardımcılıklarını Gary Beswick ve Adam Nunn yaptı.

Beşiktaş, mücadeleden 3-1'lik skorla galip ayrıldı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri Talisca, Cenk Tosun ve Babel kaydederken, Porto'nun golünü Dusko Tosic kendi kalesine attı. Maç sonunda Ajans Beşiktaş'a karşılaşmayı değerlendiren Fatih Doğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Ben 2-1 kazanırız dediğimde çok iddialı bulmuşlarda bu açıklamayı. Hem BJK TV'de, hem yayınlarda söylemiştim. Takımı iyi takip ediyorum. Şenol Güneş'in planlarını, programlarını biliyorum. Bunları da değerlendirdiğiniz zaman sonuç çıkıyor ortaya. Sonuç daha farklı da olabilirdi. Bunlar duygusal refleksler değil.

Önemli bir başarı... 5 maç oynamış hiç gol yememiş bir Porto darmadağın oldu.  Şenol Güneş, oyuncularına maç öncesi şunu söyledi: 'Burası Şampiyonlar Ligi, sahaya çıkın, elinizden geleni yapın. Burası bir arena. Sahaya çıkarsınız yenersiniz ya da kaybedersiniz. Önemli olan güzel oyun' dedi. Bu konuşma çok önemliydi"