"Özür beklemiyorum ama hatasını kabul etmeli"

"Özür beklemiyorum ama hatasını kabul etmeli"

Oğuzhan Özyakup, Sözcü Gazetesi'nden Ali Aydın'a özel röportaj verdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın kaptanı Oğuzhan Özyakup, Sözcü Gazetesi'ne özel röportaj verdi. Oğuzhan'ın röportajından satır başları şu şekilde;

"Feda sezonunda çok zor dönemde geldim"

"İki senedir şampiyonuz. Feda sezonunda çok zor dönemde geldim. Beşiktaş'ın maddi durumu ortadaydı. Benim için bir fırsattı Beşiktaş gibi bir camiada türkiye'nin en büyük camiasında oynama açısından. Feda zamanda Samet hoca ve Biliç ten sonra Şenol hocayla iki sene ve gelen şampiyonluklar. Çok özeldi ama gerçekten iki sene üstüste şampiyon olmak türkiye'de inanılmaz zor.Belki şuan farkında değiliz ama gerçekten birkaç sene sonra Beşiktaş iki sene üstüste şampiyon oldu bu üçte olabilir dörtte olabilir bilemeyiz ne demek olduğunu 5-10 sene sonra belki farkına varacağız."

"10 sene sonra bu yaptıklarımız konuşulacak"

"Dediğim gibi onun farkında değiliz yabancılar  hiç değil. 89-90-91 dönemi konuşuyorsak metin-ali-feyyaz yani. 10 sene sonra bu yaptıklarınız konuşalacak. şu an her şey sıcak çok özel şeyler başardık çok önemli şeyler başardık hiçbir zaman doymamamız gerekiyor. geçen sene şampiyonluk vardı çok mutluyduk ama böyle bir hocaya sahip olmakta önemliydi. biz onunla çalışmaktan çok mutluyuz çok şey katacak kalırsa hoca. ilk sene geçen yıl şampiyonluk yaşadım çok özeldi ilk seneden sonra bu sene inanılmaz baskı vardı üzerimizde benim de vardı. şampiyon olduk rahatladık."

"Kendime ait dolabım var"

"Geçen senelerde stadımız yoktu. Başakşehir'e hala da teşekkür etmek gerekiyor. Biz o statta maçlar oynadık. Her maç full oynadık ama yine de bizim evimiz değildi. Şimdi Vodafone Arena'ya geliyorum soyunma odasına gidiyorum kendi dolabıma ve üstünde resmin var. Başaksehir stadında oynadığımızda soyunma odasina girdiğimizde her şey turuncu ve bir aidiyet hissetmiyorsun.Ama statsız şampiyon olmak çok özeldi ve çok büyük bir başarıydı. O sezon şampiyon olduktan  sonraki sene tekrar aynı başarıyı göstermek bana göre daha önemli bir başarı."

"5 dakika daha olsa maçı kazanırdık"

"Benfica maçı var ilk devrede 3-0 mağluptuk. Bu maç Vodafone Arena'da olmasaydı Başakşehir'de olsaydı maglup olurduk hatta 5 dakika daha olsa maci kazanırdık. Taraftalarımızın Benfica maçının devre arasında bizi çağırması çok etkiledi içeride konuştuklarımızdan ziyade içeri girmeden önce taraftarın bize verdiği güven rahatlık önemliydi demek ki maç 5-6 olsa taraftar yine arkamızda duracaktı. Hocamız devre arasında bu siz değilsiniz dedi. Dört olsun beş olsun gerçekten bir şey demeyeceğim dedi ama siz kendi oyununuzu oynayın dedi."

"İyi bir takım olduk"

"Mario gitti, Sosa gitti, Gökhan gitti, İsmail abi gitti ki İsmail abi ne kadar Fenerbahçe'ye gitse de ona ait bir karardı.cAma İsmail abi bu takımda önemli bir karakterdi ve bir şey olduğunda bize destek oluyordu. Sosa bambaşka bir futbolcu inanılmaz bir futbolcu Mario Gomez 25-26 gol atmış. Gökhan'ı hepimiz tanıyoruz çok akıcı çok hızlı pas yapan bir takım vardı tabiki onların gitmesi beni de etkiledi takımı da etkiledi. Kampta yeni oyuncuların verebileceği karakterini bilmiyorsun o dönemin biraz zor geçeceğini zaten hepimiz biliyorduk ki ona göre hazırlanmıştık. Zaten ve özellikle kendi tarafından benim için daha zor geçeceğini biliyordum. Ama ben ve takım arkadaşlarım iyi bir takim olduk ve bu baskılardan kurtulmayı başardık."

"Atiba ile birbirimize yakıştırıldık"

"Atiba'yla beraber anılması konusunda birbirimize yakıştırıldık gerçekten de öyle oldu. Saha dışında da onunla çok iyi anlaşıyoruz karakteri çok güçlü bir insan onun yanında tabiki rahat ediyorum ama son dört maç Fenerbahçe maçı da dahil orada Tolgay ile beraber oynadık ve sezonun en kritik döneminde oynadık. Yanındakinin ne hissettikleri ve seninle olması çok önemli çünkü biz Tolgay olsun Atiba olsun şampiyonlugu çok istedik. Atiba ile Oğuzhan'ın geçen seneden kalma bir şey. Geçen sene sürekli beraber oynadık. Ancak bu sene zaman zaman değişti ben bazen 10 numarada oynadım veya geride oynadım yanımdaki değişti. Öyle şeylerde var. Atiba bana ortak olması gerekiyor çünkü sonuçta 34 yaşında yorulmaya başlıyor ben sadece Atiba'nın yanında iyi oluyorum dememeliyim kendimi şartlandırırsam bu çok kötü yanlış olur yanımda kim olursa olsun hangi takımla oynarsak yani bu milli takımla da olabilir Beşiktaş'ta da olabilir her zaman kendimi iyi konsantre etmeliyim bir kişiye odaklanırsam çok yanlış olur. Ve kendimden beklen performansı alamam."

"İspanyol hakem Kiev'de olsaydı..."

"6-0'lık Dinamo Kiev maçı. Zaten maç kırmızı kartla başladı çok kötü başladık. Maçı alsak ve berabere kalsak bile çıkacaktık. Ben Beşiktaş'ta oynadım sürece hiç çaresiz maçlar yaşamadın belki bir belki iki Dinamo Kiev maçında iki kırmızı kart gördük 4-0 mağlubuz Cenk geldi yanıma Ozi dedi "hiç bir şey yapamıyoruz" dedi. Cenk dedim "lütfen daha yemeyelim sende gel defansa dur iki kırmızı kart gördük dokuz kişi oynuyoruz" çaresiz hissettim maçlardan biriydi o penaltı ve kırmızı kart kesinlikle verilmezdi. Dinamo Kiev'i kesinlikle yenerdik orada 11 kişi kalsaydık kesinlikle yenerdik. Olimpik Lyon maçındaki hakem İspanyol hakemdi inanılmaz bir hakem çünkü oynatan bir hakemdi gördüğünü ve bazen insiyatif alan bir hakemdi biz oyuncular böyle şeyleri seviyoruz normalde ve o İspanyol hakem Kiev'de olsaydi Kiev maci oyle olmazdı."

"Ters totem yapıyoruz"

"Güldüğümüz sonradan hatırladığımız mesela totemlerimiz var mesela Fenerbahçe atak yapıyor AHA gol gol geldi diyoruz. Ama ters totem yapıyoruz tutturamıyoruz. bir süre sonra tutmadı hepimiz totemden vazgeçtik."

"O baskı bizi kamçılıyordu"

"Şenol Hoca bana Kasımpaşa maçı öncesi baskı hissettiniz mi dedi. Yok dedim ama Şenol Hoca maçtan sonra bana dedi ki, baskı hissedersen başarı gelir daha iyi olur. Başakşehir bizden önce oynuyordu puan kaybediyor bizde kaybediyorduk. Başakşehir puan kazanırdı bizde kazanırdık. Kaybetsin diye ümit ediyorduk inanilmaz bir durumdu. Rakip puan kaybedince seviniyorduk ama biz de kaybediyorduk. Sonra dedik ki kaybetmesinler cunku o baskı bizi de kamçılıyordu ve kazanıyorduk."

"Özür beklemiyorum ama hatasını kabul etmeli"

"Özür beklemiyorum ama hatasını kabul etmeli. Her insan hata yapar. Sürekli tekme atıp, tahrik etmeye çalışmıştı. Buna rağmen saygısızlıkta bulunmadım. Yaşananları dışarıya farklı yansıtması çok zoruma gitti. Kariyerine büyük saygım var ama böyle tuzaklar kurması ismine hiç yakışmadı."

"Beşiktaş'ın kaptanı olmak çok sorumluluk ister"

Beşiktaşta Sözlü olarak anlaştım. Kağıda dökülecek artık. Beş senedir Beşiktaş'tayım 180 küsür maçım var kaptanlık çok farklı bir şey o yüzden bu sene şampiyon olunca çok sevindim gerçekten üzerimde çok büyük bir yük vardı ve  kaptanlık yaptığım senede Oğuzhan bunu kaldıramaz diyenler oldu. İlk fırsatta böyle bir şeyin olacağını biliyordum yani kötü bir performans sergilediğinde eleştiri geleceğini biliyordum. Genelde de bu formayı giymek herkese nasip olmaz hele kaptanlık  yapmak çok özel bir şey ben yurt dışından geldim ve dışarıdan gelen biri dışarıdan Türkiye'yi pek bilmez ama içine geldim Beşiktaş'ın içine geldim ne olduğunu anladım. Allah bana bu imkanları verdiği için her maça çıkmadan önce formayı giyebildiğim için şükrediyorum ama kaptanlık gerçekten çok farklı bir şey bir takımın lideri o takımı temsil eden oyuncuyuz Fenerlisi bile Galatasaraylısı bile gelir kaptan diyor. Beşiktaş'ın kaptanı olmak çok sorumluluk ister ben herkese örnek olmaya çalışıyorum.

"Avrupa'yı düşünebilirim"

"Şampiyon oldum benden mutlusu olamaz. Ben baskıyı ve heyecanı severim heyecan arayan bir tipim Trabzonluyum zaten, tez canlılık var. Beşiktaştan gideceksem de doğru adımı atarak gitmek istiyorum. Bazen en yukarıyı hedef alırsın ama adım adım gitmen gerekiyor ama bugüne kadar hiç düşünmedim buraya giderim şuraya giderim diye. Sezon bitti şampiyon olduk milli takım maçı var ve tatile çıkayım. Olabilir teklifte gelebilir. Beşiktaş'a yarar sağlayacak bir şey olursa ve benimde sartlarima uyarsa Avrupa'yı dusunebilirim." (Sözcü/Ali Aydın)