"Papaz-Pilav"

"Papaz-Pilav"

Vatan Gazetesi Yazarı Gökhan Dinç, Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Gökhan Dinç'in Vatan Gazetesi için yazmış olduğu yazı şu şekilde;

Beşiktaş'ın her hafta daha iyiye gittiğini ve gideceğini söylemek mümkün. Geçen haftaki Beşiktaş ile Kasımpaşa maçındaki arasında pozitif anlamda değişiklik var. Ama ikisi de geçen sezonki Beşiktaş değil. Beşiktaş’ta takım kurgusunun fazla değişmesini istemeyen Şenol hocanın takımında pas mesafesinin değiştirdiğini gördüm. Daha hareketli oynayan Beşiktaş’ın saha içindeki hareketliliğin düşmesi, oyuncuların birbirlerine uzak kalması, pas uzunluğunu arttırıyor. Geçen sezondan en büyük fark bu. Ayrıca kanat organizasyonlarının bu sezon da Beşiktaş’ın silahı olduğu gerçeğine bu sezon da alışmak lazım.   

Gelelim Şenol hocanın standardına. Hep olduğu gibi yeni gelenlere çok zaman tanıyor. Milli takım daveti alan Medel, Atiba’nın yokluğunda ilk 11’de olmalıydı. Negredo ise Cenk’in gol kaçırmasını beklemek yerine sahada olmalıydı. Bu 2 oyuncuyu hamle oyuncusu olarak bekletmek yanlış. Umarım Şenol hoca, Medel’in gelişine obsesif) bir yaklaşım sergilemez. Ersan, G.İnler ve  Aras da olduğu gibi.

SELÇUK’A İHTİYAÇ YOK

Şenol hocanın skoru tutma isteği siyah-beyazlı takımın kabusu olacak gibi. Maç 2-1’ken yaptığı değişiklikler tam anlamıyla skoru koruma amacı taşıyordu. Halbuki önce Cenk-Negredo değişikliği yapsa, rakip takımın savunmasını ve hocasını sıkıntıya soksa sonuç farklı olurdu. Sonra Cenk-Negredo ikilisi yapmak son dakikalarda kurtarmadı Beşiktaş’ı. Her zaman papaz pilav yemez. Futbol şansı her zaman yanında olmaz.       

Maç sırasında bizimkiler masaya bir fotoğraf koydu. Beşiktaş’ın yedek kulübesinin fotoğrafı. Lens, Medel, Negredo, Adriano… Peşin satan kadar rahat oturtur bu kulübe. Şenol hoca da keyifle bakıyordur kulübeye, rakip takımlarınkine nazaran. Alternatifi, seçeneği her hocanın hayalini kurduğu bu kadronun Selçuk’a ihtiyacı yok hocam aman diyeyim. Türk oyuncu konusunda yönetimi sürekli ateşe atıyorsun hocam. 2 Türk oyuncu gelse daha karlı ve dengeli olurdu diyordun ya, onun için yazayım dedim.