PFDK'dan Beşiktaş'a ceza

PFDK'dan Beşiktaş'a ceza

Beşiktaş, Gaziantepspor mücadelesinde taraftarlarının neden olduğu 'çirkin ve kötü tezahürat' ve 'saha olayları' nedeniyle para cezasına çarptırıldı.

Ajans Beşiktaş - Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 01.06.2017 tarih ve 85 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 28.05.2017 tarihinde oynanan GAZİANTEPSPOR - BEŞİKTAŞ A.Ş Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. Ve 53/4. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON ALT G,H,I bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 52.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle takdiren 55.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.