Portekizli efsane kaleciden Quaresma ve Pepe yorumu!

Portekizli efsane kaleciden Quaresma ve Pepe yorumu!

Portekiz futbolunun efsane isimlerinden olan kaleci Vitor Baia, Pepe ve Quaresma hakkında konuştu.

Ajans Beşiktaş - Portekizli efsane kaleci, Portekiz Milli Takımı kadrosunda bulunan Porto'dan eski takım arkadaşı olan Beşiktaşlı Ricardo Quaresma hakkında da övgü dolu sözler kullandı.

"Quaresma'nın kariyerinin başlangıcında onunla aynı soyunma odasını paylaşma şansı ve mutluluğuna eriştim." sözlerini kullanan Vitor Baia, şu ifadeleri kullandı:

"Quaresma bir dahidir. Çok sevdiğim bir futbolcudur, prensipleri ve değerleri vardır. Çok büyük bir kalbi vardır. Çok yarışmacı ve istekli bir oyuncudur. En ufak bir oyunda bile asla kaybetmek istemez, her zaman kazanmak ister. Quaresma, olağanüstü özelliklere sahip olmasına rağmen yaptığı tercihlerden dolayı Messi, Ronaldo kıyaslamasına girememiş bir futbolcudur. Çünkü kariyerinin başında Barcelona dönemi iyi geçmedi. Barcelona dönemi çok farklı olabilirdi. Hali hazırda çok iyi bir kariyeri var, büyük takımlarda oynadı ama ne kadar kariyeri iyi olursa olsun bundan çok daha fazlası olabilirdi."

Pepe ve Beto yorumu

Portekizli futbol efsanesi, Spor Toto Süper Lig'de oynayan ve milli takımda yer alan diğer vatandaşları Pepe ve Beto hakkında da şu yorumda bulundu:

"Porto'dan takım arkadaşım da olan Pepe çok üst düzey bir stoper. Komple bir defans oyuncu, onda her şey vardır. Sürat, hava topu başarısı, agresiflik, bunların hepsi bir stoper için çok önemlidir. Aynı zamanda milli takımımızın da lider oyuncularından biridir. Çok tecrübeli bir isim, özellikle zor maçlarda onun tecrübesine çok ihtiyacımız olacak. Milli takımımızın iki üst düzey oyuncusunu kulüplerinde oynatabildikleri için Beşiktaş'ı kutlarım. Beto ile ilgili ayrı bir parantez açmak istiyorum. O da kendine enteresan bir kariyer yolu çizdi. Sevilla dönemi onun adına müthiş geçmişti. Ama Sevilla'daki dönemi ne kadar iyi geçtiyse de Portekiz'in büyük takımlarında oynadığı dönemde bir o kadar şanssızdı, fazla oynama şansı olmadı. Kariyerinin büyük bölümünü Portekiz dışında oluşturdu. Portekiz dışında ne kadar iyi bir kaleci olduğunu gösterdi." (Ajansspor)

Etiketler :