Quaresma 3 yıl daha Beşiktaş'ta

Quaresma 3 yıl daha Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Portekizli yıldızla sezon sonu bitecek sözleşmesini uzatmak için el sıkıştı.

Beşiktaş'ta devre arası transfer döneminin en çok merak edilen konularının başında takımın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma'nın siyah-beyazlı kulüpteki geleceği yer alıyordu. Taraftarlar, kadroya yeni katılacak isimler kadar, sözleşmesi sezon sonunda bitecek ve serbest kalacak 33 yaşındaki oyuncunun Beşiktaş ile sözleşmesini uzatıp uzatmayacağının da merakı içindeydi. Ve Quaresma konusunda yüreklere su serpen gelişme yaşandı. Siyah-beyazlı yönetim sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Quaresma ile mukavelesinin uzatılması konusunda anlaştı.

JÜBİLEDEN SONRA TEKNİK HEYETE

Portekizli yıldız futbolcunun, 2020 yılına kadar Beşiktaş forması giymeye devam edeceği öğrenildi. Quaresma'nın jübilesini de Beşiktaş'ta yapacağı ifade edildi. 33 yaşındaki oyuncunun, Beşiktaş'tan bu sezon için aldığı yıllık 1 milyon 600 bin Euro'luk ücretine de zam yapıldı. Portekizli oyuncunun, yeni sözleşmesi uyarınca 2 milyon 100 bin Euro alacağı kaydedildi. Söz konusu rakamın, siyah-beyazlıların devre arasında Deportivo'dan kadrosuna kattığı Babel'e verilen ücretle aynı olması dikkat çekti. Quaresma'nın bu garanti ücretin yanında oynadığı maçlarda kazanılan puan başına da 4 bin Euro daha kazanacağı öğrenildi. Portekizli yıldızın, sözleşmesi bitince de jübile yapılıp teknik heyete alınması planlanıyor.

TALİPLERİ HER GEÇEN GÜN ARTTI

Ricardo Quaresma, sezonun ilk yarısında sergilediği performansla Çin'den Shanghai Shenhua ile İspanya'nın Sevilla takımlarının listesine girmişti. Shanghai Shenhua ekibi, Çin'de lig mart ayında başlayacağı için oyuncunun sezon sonunda bitecek sözleşmesini beklemeden bonservis bedeli vererek kadrosuna katmaya razıydı. Bonservis için 20 milyon Euro'yu gözden çıkaran Shenhua, 33 yaşındaki oyuncuya ise yıllık 10 milyon Euro ücret teklif etmişti. İspanyol Sevilla takımı ise, gelecek sezon için oyuncuya 3 milyon Euro yıllık maaş sunmuştu. Fenerbahçe'nin de oyuncuya 3.3 milyon Euro teklif ettiği iddialar arasındaydı. (Yeni Şafak / Süleyman Hatısaru)