Quaresma kurtarıcı olmamalı!

Quaresma kurtarıcı olmamalı!

Milliyet Gazetesi Yazarı ve Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ, Hapoel Beer Sheva - Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşyte Serdar Sarıdağ'ın Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısı:

"Önce işe kendimizi kandırmadan başlayalım... Skoru bir kenara bırakacak olursak, Hapoel Beer Sheva karşısındaki Beşiktaş, oyun üstünlüğüne sahip değildi. Şenol Güneş'in, göze hoş gelen futbol isteği, bir çok nedenlerden dolayı gerçekleşmedi. Uzun zamandır ilk onbirde oynamayan Necip ve Tolgay'ın maç eksikliğinin, oyunun bazı dilimlerinde, bariz bir şekilde kendini gösterdi. Hapoel Beer Sheva tribünlerinin, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisini arkasına alan İsrail ekibi, bu avantajı futboluyla da birleştirince, maçı - skor olarak olmasa da - domine etmiş sayılır.

Dinamo Kiev maçında gördüğü kart nedeniyle Adriano'nun olmayışı da, bu olumsuz tablonun baş nedenleri arasında kendine yer buldu. Ligde aldığı dört maçlık cezanın üzüntüsünü yaşayan Tosic, uzun süredir uğramadığı sol bek mevkisinde görev aldı. Asıl yerine ise Mitrovic geçti. Defansın temel taşlarındaki bu domino etkisini de, Kartal'ın oyun dengesini bozan önemli bir ayrıntı olarak yazabililiriz.

Skoru konuşacak olursak; Beşiktaş ismi büyük olmasa da, mücadelesiyle alkışı hakeden iyi bir takım karşısında, turu garantileme noktasına getirdi. UEFA ilk golü istediği kadar Soares'e yazmış olsa da bana göre maçta iki gol atan Cenk Tosun, gecenin en önemli adamıydı. Ondan sonra alkışlayacağımız bir isim varsa o da Atiba Hutchinson olur. Kanadalı, Şenol Güneş ile artık çok daha dikine oynuyor ve gol de atıyor. Üçüncü golde geriden öylesine bir koşu yaptı ki, oyunu iki yönlü oynayan bir orta saha oyuncusunun, böylesine bir depar atması inanılacak gibi değil. Sanki kariyerine yeni başlayan genç bir yetenek gibi. Yaşlanmayan bir cesur yürek o.

Özetleyecek olursak, Şampiyonlar Ligi'nden haketmemesine rağmen talihsiz bir şekilde elenen Beşiktaş, o kulvardaki futboluna bir an önce geri dönmeli. Yine bol isabetli pas yapabilen ve bu pas trafiğiyle rakiplerinin başını döndüren Beşiktaş, belki bu galibiyetle yeni bir çıkış yakalayabilir. Siyah - beyazlılar dün geceki gibi bireysel yeteneklerin ayaklarına odaklanmamalı. İlk golün asistini yapan Quaresma, şüphesiz çok büyük bir işe imza attı. Fakat Beşiktaş, bireysel anlamda hiç bir oyuncusuna kurtarıcı gözüyle bakmamalı. Zaten böyle bir anlayış, Şenol Güneş'in oyun felsefesine de çok ters. Beşiktaş'ın kurtarıcısı sahadaki onbir olmalı. Son üç maçta göze çarpan bu akort bozukluğunu giderecek olan tek şey ise, üst üste alınacak bir kaç galibiyettir. Ülkemize Avrupa'dan galibiyetle dönen Beşiktaş'ı kutlarım. Başkan Fikret Orman ve Quaresma'nın yakın çevresine söyledikleri gibi Beşiktaş finale gidecek kadar iyi bir takım."