Rakibimiz Hapoel'i İskoçlar çılgına çevirmişti

Rakibimiz Hapoel'i İskoçlar çılgına çevirmişti

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İsrail'in Hapoel Beer Sheva ile eşleşti.

Şampiyonlar Ligi'nden elenerek yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden Beşiktaş, kurada en kapalı kutu ekiplerden bir tanesi olan Hapoel Beer-Sheva ile eşleşti. Bu eşleşmenin en dikkat çekici yönü, olası olaylara gebe olması. Çünkü İsrail ekibi, bu sezon benzer sıkıntıları yaşadı.

Şampiyonlar Ligi'nde sezona başlayan Hapoel, 2. eleme turunda Moldova ekibi Sheriff, 3. eleme turundaysa Olympiakos'u geride bıraktı. Osmanlıspor'un şimdiki rakibi olan Yunan ekibini saf dışı bırakarak adından söz ettiren kırmızı-beyazlılar, play off turunda ise İskoç Celtic ile karşı karşıya geldi.

FİLİSTİN BAYRAĞI AÇTILAR

İşte Celtic ile yaptıkları maçlar da, sportif yönünden çok saha dışı faktörleriyle ön plana çıktı. İlk maçı 5-2 kaybeden İsrail temsilcisi rövanşı 2-0 kazansa da elenmekten kurtulamadı ancak olaylar daha çok konuşuldu.

Celtic'in Hapoel Beer Sheva'yı 5-2 mağlup ettiği maçın sonucundan çok tribünlerdeki Filistin bayrakları gündeme oturmuştu. İskoç taraftarlar, maçın başlama düdüğü çalmadan önce İsrail temsilcisi sahaya çıktığında Filistin bayraklarını sallamışlardı.

PARA CEZASININ FAZLASI FİLİSTİN'E GÖNDERİLDİ

Celtic Park'taki intifada manzaraları konuk ekibin büyük tepkisini çekti.

UEFA bu olay nedeniyle Celtic'e "politik bayrak kullanımı" kapsamında 10 euro para cezası verdi. Celtic taraftarları ise kendi arasında yaptığı kampanyada 200 bin euro topladı. Yeşil beyazlı taraftarların topladığı paradan ceza ödendikten sonra kalan kısım olan 190 bin euro, Filistin'deki yardıma muhtaç çocuklara gönderildi.

RAKİP TARAFTARLARA TEHDİT

Beer Sheva bu maç için özel hazırlıklar yaptı ve rakiplerini da maç öncesi uyardı. Taraftarlar yaptıkları açıklamada: Celtic Park'ta çılan bayrakları unutmadık. İsrail'de Filistin bayrağı açmaya kalkarlarsa bu kendileri için iyi olmaz" diyerek rakiplerini tehdit etti. (Milliyet & Sabah)