Rıdvan Dilmen: "Bana göre Türkiye'deki en iyi oyuncu..."

Rıdvan Dilmen: "Bana göre Türkiye'deki en iyi oyuncu..."

Beşiktaş'ın G.Birliği'ni 3-0 yendiği maç için Rıdvan Dilmen neler söyledi?

Ajans Beşiktaş - NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup ettiği maçın ardından "Yüzde Yüz Futbol" programında değerlendirmelerde bulundu:

Talisca'nın attığı gol maçı bitirdi

"Gençlerbirliği ilk yarıda Beşiktaş'ı nasıl durdururum, kontra ataktan gol atarım diye düşünmüş. Tamamen rakibe karşı bir önlemle çıkmış, kontradan 1 tane atarsam atarım demiş. İki kez oyunun sonuna kadar skor olarak götürme şansı doğdu. Fabri sakatlandığındaki pozisyonda oyuna ortak olabilirdi. İkinci yarıda bir fırsat daha yakaladı. O da olmadı. Talisca'nın attığı gol maçı bitirdi.

Ümit Özat, maç bitsin istiyordu

Ankara ekibi çok yakın oynadı. Herkes yakın oynadılar. Bu da Beşiktaş'ı biraz zorladı. İstatistikler ortada. Gençlerbirliği demek ki çözülüyor. Beşiktaş sazı eline aldı ve taraftarıyla bütünleşti. Beşiktaş maç bitmesin diye isterken, Ümit hoca ise bitsin istiyordu. Bugün, her kulüp taraftarı böyle bir takımı olsun ister. Vaktini takımına ayırabilirsin. Bir futbol takımını görebiliyoruz. Babel mesela bugün çok iyi oynadı. Savunmanın önünde oynayan oyuncular da isabetli oynuyor.

Diğer golcüler ben Beşiktaş'ta oynasaydım diyordur

Cenk gayretli ve iyi niyetli. Beşiktaş'ın üst düzey kalitesine daha da ayak uydurması lazım. Bugün evinde televizyondan seyreden başka takım santraforları, "Yahu ben bu takımda oynasaydım keşke" der. Ceza sahası yakınında alternatifler çok. Takımın arzusu her daim artıyor. Dizi filmi gibi. Biraz daha devam etsin istersin. Beşiktaşlılar maç bitti diye sevinmiyor. Taraftar ve futbolcular da öyle. 5 puanlık farkı yakalayacak bir ortam elde ettiler.

Gomez bu takımda olsaydı 25 gol atardı

Beşiktaş'ın oyun gücü ve dinamikleri var. Başakşehir'in taraftarı da yok. Oyun gücü olarak Beşiktaş tartışmasız favoriydi. Görünen köy klavuz istemez. Beşiktaş, Türkiye'deki her takımdan bir gömlek üstün. Onu da gösteriyor zaten. Gomez bu takımda olsaydı 25 golü vardı. Bir takımın zaafları elbette vardır. Temassız oyunda pozisyon bulmakta zorlanıyorlar ve sinirleniyorlar. Kontrolü kaybedince iyi oynayamayabiliyorlar. Ama Beşiktaş'ın çok önemli silahları var. Benim Beşiktaş'ta santrafor oynayasım geliyor. Eminim ki 17 takımın golcüsü de aynı şeyi söylüyor olabilir.

Geçen seneki Beşiktaş ile kıyaslama…

Şenol Güneş, bu takımı golcü bir ekip yapmak için uğraştı. Oğuzhan omuz omuza oynayacak bir oyuncu değil. Atiba da sert oynamıyor. Ama tereyağından kıl çeker gibi top alıyor. Dar alanda oyunu iyi oynamasaydı, Beşiktaş çok gol yiyebilirdi. Ligimizin, içeride ve dışarıda rakip yarı sahada en çok top oynayan takımı Beşiktaş'tır. Bu seneki takım, geçen seneye göre daha farklı. Daha dominant duruyor.

Oğuzhan hakkında...

Oğuzhan bana göre Türkiye'deki en iyi oyuncu. Avrupa'da en büyük 5 takım söyle, hepsinde oynayabilecek kapasitede."