RÖPORTAJ | "Yeni hedefim Brezilya"

RÖPORTAJ | "Yeni hedefim Brezilya"

Beşiktaş'ın ligde elde ettiği iki şampiyonluğa büyük katkı sağlayan Marcelo Guedes, Fanatik'e konuştu.

Ajans Beşiktaş - Siyah-Beyazlılar’a geçen sezonun devre arasında Alman ekibi Hannover’den gelen Marcelo Guedes, kısa sürede takıma uyum sağlamıştı. Hannover, Bundesliga’da ligden düşürken Marcelo, Siyah-Beyazlılar’la ligde şampiyonluk yaşamıştı. Brezilyalı stoper, ikinci sezonunda bu kez 3. yıldızın kazanıldığı lig zaferine de büyük katkıda bulundu. Sağ ayak bileğinden geçirdiği ameliyat sonrası FANATİK ekibinin geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu Sambacı, sorularımıza da içtenlikle cevap verdi.
 
“Beşiktaş’la üst üste iki kez şampiyon oldum. Kendimi harika hissediyorum. Son iki sezon benim için çok özel. Bundesliga ekibi Hannover’den geldim. 6 ay içinde şampiyon oldum ve bir sonraki sezon da aynı başarıya ulaştım. Bu bizim için çok önemliydi. Kulüp ve taraftarlar adına çok mutluyum. Benim için her sezon yeni bir rekabet başlıyor. Bu sadece futbolda değil, hayatta da böyle. Ailemle şarkılar söylüyor, şampiyonluğun keyfini çıkarıyoruz.”

‘Kendi içerisinde zordur’
“Beşiktaş takım kimyası çok iyi olan büyük bir kulüp. Elbette önümüzdeki sezon da şampiyonluğun favorisi olarak gösterilmemiz normal. Her sezon kendi içerisinde zordur. Geçen sezonun ikinci yarısında geldim, takımın üzerinde çok fazla baskı vardı. Çok hızlı bir şekilde ülkeye, lige ve takıma adapte olmam gerekiyordu. Bu sezon ise geçen sezona göre daha kolay oldu. Geçen sezon 35 maç oynadım, bu sezon 45 maçta ilk 11’de forma giydim. Profesyonel yaşamayı ve sağlıklı yaşamayı, idman yapmayı seviyorum. Vücudumun da bana çok yardımcı olduğunu düşünüyorum. Genetik bir durum. Çok fazla sakatlanmıyorum ve yorgunluk hissetmiyorum.”

‘Şimdi sorun çözüldü...’
“Eğer her maçta oynarsam, bundan dolayı asla şikayet etmiyorum, aksine çok mutlu oluyorum. Sahada olduğum sürece en iyisini yapmaya ve takım arkadaşlarıma yardım etmeye çalışıyorum. Ne yazik ki bu sezon 3 maçta forma giyemedim. Ceza ve sakatlık sebebiyle sahada olamadım. Şu an sağ ayak bileğimden olduğum ameliyat ise bir süredir yaşadığım bir problemdi. Bileğimi istediğim gibi hareket ettiremiyordum. Şimdi sorun çözüldü. Türkiye Ligi gerçekten zor. İlk kez buraya geldiğinizde sorun yaşabiliyorsunuz. Hemen hemen her takımın hızlı forvetleri ve kanat oyuncuları var. Çok fazla koşman gerekiyor (gülerek).”

‘Bu sezonun yıldızı, takım’
“Geçen sezon Sosa, Gomez ve Gökhan Töre’ye sahiptik. Ancak o dönem geride kaldı. Onların yerine Aboubakar, Quaresma, Babel, Talisca, Cenk Tosun harika bir sezon geçirdi. Şampiyonluğumuza büyük katkı sağladılar. Bu sezon daha çok takım oyunu oynadık, birbirimizi çok iyi destekledik. Gomez’in oynadığı dönemde onun gibi maçın kaderini değiştiren bir oyuncuya sahiptik. Bu sezonun yıldızı ise kesinlikle tek bir oyuncu değil, takım!”

‘Taraftarımız olmasaydı...’
“Beşiktaş taraftarı için söyleyecek kelime bulmak zor. Muhteşem bir taraftarımız var. Onların desteği olmasaydı, bugün bu noktada olamazdık. Türkiye’de birçok maçta statlar dolmuyor ama sadece evimizde değil deplasmana gittiğimizde de tribünler hep dolu oluyor. O an ülkenin her yerinde Beşiktaşlı olduğunu görüyorsun. Benim için en iyi taraftar grubu.”

‘O finalde biz olmalıydık’
“Avrupa’da genel olarak iyi bir iş çıkardık. Kimse Şampiyonlar Ligi’nde bu kadar iyi olacağımızı beklemiyordu. Napoli’yi deplasmanda yenmemiz, herkesi şaşırttı. Benfica ile 3-0’dan 3-3 berabere kaldık. İyi top oynadık ama isteğimiz sonucu alamadık. Hepimiz üzgünüz ama bunlar olabiliyor. Avrupa Ligi’ndeki finali izlerken, orada biz olmalıyız dedim. Manchester United’a karşı finalde oynama şansımız vardı. Belki önümüzdeki sezon bu şansı tekrar yakalarız.”

‘Boş zamanlarımı Hinnes’e harcıyorum’
“Brezilya’da Hinnes kulübünü kurduk. Bunu birçok kişi bilmiyor ama müsait olduğum zamanı, kulübün işlerine halletmek için harcıyorum. Şirket olarak kurulmuş bir kulübüz. Önümüzdeki sezondan itibaren dördüncü ligden başlamayı planlıyoruz. Kulübü geliştirmek ve yatırım için sponsor desteği arıyoruz. Önümüzdeki ay teknik ekibi kuracağız. Ardından oyuncuları almaya başlayacağız. Süreç elbette uzun ama 6 sene sonra da bölgesel ligde olmayı planlıyoruz.”

‘Yeni hedefim Brezilya’
“Burada iki şampiyonluk yaşadım. Avrupa’da kendimi gösterdim. Hedefim Brezilya Milli Takımı’na seçilmek. Beşiktaş, bana bu yolda yardımcı olacaktır”

“Burada iki yıl daha sözleşmem var. Bir sonraki hedefim Brezilya Milli Takımı’na seçilmek. Burada iki şampiyonluk yaşadım, Avrupa’da kendimi gösterdim. Beşiktaş, Brezilya’ya seçilmem için bana yardımcı olacak. Beni izlediklerini biliyorum. Sadece ben değil tabii ki Talisca ve Adriano’nun da orada olmasını isterim. FIFA 17 oyununda en iyi 10 Brezilyalı oyuncu arasında gösterilmişim. Herkes beni artık daha çok tanıyor. Elbette bu da bana yardımcı olacaktır. Kolay değil ama hayatta imkansız diye bir şey yok. Eğer üst seviyede devam edersem, bunu başarabilirim.”

‘Bizler makine değiliz’
“Bazı maçlar bizim için kırılma anları olarak görülebilir. Fenerbahçe ve Lyon maçlarında hatalar sonucunda maçları kaybettik. Ancak tüm sezon boyunca aynı şekilde devam etmek kolay değil. Çok fazla maç oynuyorsunuz. Beşiktaş olarak geride bıraktığımız bu dönemde Türkiye Ligi, Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde mücadele ettik. Barcelona, Real Madrid ve Bayern Münih takımlar da her maçta aynı konsantrasyonla oynayamıyor. Bazıları bizi kusursuz olarak görebilir ama futbolcular da insan, makina değil. Bazen gününüzde olmayabilirsiniz, hata yapabilirsiniz. İşler istediğiniz gibi gitmeyebilir.”

‘Şenol hoca adil ve zeki’
“Benim için Şenol Güneş çok iyi bir teknik adam ve profesyonel. Benim daha iyi bir oyuncu olmama ve buraya gelmemi sağladı. Geçen sezon yaptıkları için kendisine teşekkür ediyorum. Başarının mimarları arasında en önlerde. Çok tecrübeli, takım neye ihtiyaç duyuyorsa, o an onu sağlıyor. Agresiflikse agresif, sakinlikse sakin olmamımıza yardımcı oluyor. Kararlarında adil olması çok önemli bir şey. Hocamızın gollerden sonra bazılarımızı yanına çağırması ise çok normal. Çünkü o an herkes sevinirken, takımın doğru şekilde oynaması için direktifler veriyor. Bu kısa arayı çok iyi kullanıyor. Son derece zekice bir davranış.” (Fanatik-Çağrı Davran)