Savunmada dev rotasyon

Savunmada dev rotasyon

Siyah-beyazlılar, Manchester City'den Eliaquim Mangala'yı transfer ederek, defans hattında yeni yapılanmaya gitmeyi planlıyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş yönetimi sezon sonunda kiralık olan Ersan Gülüm ve takımda forma şansı bulamayan Rhodolfo ile yollarını ayıracak. Marcelo, Tosic, Atınç ve Mitrovic’i kadrosunda tutacak olan Kartal bu oyuncuların yanına Fransız stoper Mangala’yı eklemek için tüm imkanlarını seferber edecek.

Son yıllarda hem kadrosuna yeni kattığı oyunculardan yüksek verim alma hem de satış konusunda başarı gösteren Beşiktaş aynı istikrarı stoper transferinde yakalamak için düğmeye bastı. Şimdiye kadar maliyeti çok yüksek olmayan savunmacıları renklerine bağlayarak geleceğe yatırım yapmak isteyen siyah-beyazlı yönetim bu kez farklı bir yol izleyecek.
 
Stoper transferinde birkaç istisna hariç başarısız olan Beşiktaş yaz döneminde hedefi 12’den vurmak için Manchester City’de oynayan Eliaquim Mangala’yı bitirmek adına tüm imkanları seferber edecek. Başkan Fikret Orman’ın da yakın çevresine, “Stoper transferinde bu kez tanınan ve deneyimli bir isim alacağız” dediği belirlendi.
 
Rhodolfo, Ersan Gülüm, Atınç Nukan, Marcelo, Dusko Tosic ve Mitrovic gibi stoperleri kadrosunda bulunduran siyah-beyazlılar yeni yapılanma için kolları sıvadı. Sol ayaklı ve üst düzey maç tecrübesine sahip olması nedeniyle Mangala’yı liste başına alan Beşiktaş yönetimi şartların oluşması halinde bu transferi de kampa yetiştirmeye çalışacak.
 
Atınç devam ediyor
Savunmasını yeniden yapılandıracak olan siyah-beyazlılar ilk olarak kiralık olan Ersan’ı Çin’e geri gönderecek. Şans bulamayan Rhodolfo ile de yollarını ayıracak olan Kartal, sezon başında kiralık gönderdiği Milosevic ile Pedro Franco’ya da kulüp bulacak. Tosic, Marcelo ve Mitrovic’i takımda tutacak olan yönetim bu oyuncuların yanına Mangala’yı eklemeye çalışacak. Siyah-beyazlılar, Atınç’ı ise bir sezon daha kiralık oynatmayı düşünüyor. (Milliyet-Serdar Sarıdağ)