Şenol Güneş, geleceği hakkında konuştu! "Kovsalar da gitmem"

Şenol Güneş, geleceği hakkında konuştu! "Kovsalar da gitmem"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi.

Ajans Beşiktaş- Beşiktaş'ı üst üste 2 kez şampiyon yapan Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesisleri'nde sezonu değerlendirdi. İşte Güneş'in açıklamaları:

"Kötümser değilim. Bir futbol kültürünü oturtmaya çalıştığım için söylüyorum. 2016-2017 sezonu bize şampiyonluk misyonu yüklemişti. Hedef takım olmuştuk. Biz işimizi başarmak için şampiyonluk ötesi bir yetenek ortaya koymalıydık. Bazılarını yaptık, bazıları eksik kaldı. Yönetim hedefi tutturdu. Biz de işimizin bazılarını yaptık. Bazılarında eksik kaldık. Oyunlardan gidiyorum, sonuçlara takılmak istemiyorum. Hiçbir yarışmada ezilmedik."

"Şampiyon bir karakter ve yetenek ortaya koymaya çalıştık, hedeflerin önüne geçmek istedik ve bu plan tuttu. Başta başkan ve yönetim olmak üzere herkes çok emek verdi. Yönetim başlattı biz elemanlar devam ettirdik. Biz bir aileydik. Rakipler ne kadar güçlüyse bizde o kadar güçlüydük. Onlara saygı gösterdik. Türkiye'de büyük kitlelerin saygısını kazandık. Değer odaklı olmaya güzel futbol oynamaya çalıştık. Kimse bize puan vermedi. Süratle zamanı harcadık."

"Gülü gülene ver, sevgiyi sevene ver. Söylediğim söz farklı yerlere çekildi. Çıtayı yükselttik asla geriden başlayamazsınız. Ne kazanacağımızı değil ne yapacağımızı düşündük. Futbolun bir oyun olduğunu, hesaplaşmanın olmaması gerektiğini gösterdik. Bizde kin, nefret olmaz. Futbolun bir oyun olduğunu, hesaplaşmanın olmaması gerektiğini gösterdik. Bizde kin, nefret olmaz. Futbolun dışına asla çıkmayacağız."

"Şampiyon olduk, 3. yıldızı taktık. Kulüp için, başkan için, benim için ilkler olabilir. Bu bizim sorumluluklarımızı artırır. Cesur ve sanatsal futbol ile seyirciyi sahaya getiririz. Korkarak onları kaçırırız. Diğer takımların da iyi olmasını isteriz.Cesur ve sanatsal oyunlarla taraftarı stada çekebiliriz. Korkak oyunla ve kavga ederek seyirci çekemeyiz. Başarıyı da başarıszlığı da gören bir kişiyim. Futbolda 50. yılımı kutluyorum. İyi niyetle samimiyetle gayretle çalıştım. Sadece doğru şeyleri yapmaya çalışırım."

"Lig henüz bitmedi. 1 maçımız daha var. Maç bitiminden sonra hiç uyumadım. Bugün 5 saat uyudum.Taraftarların bazı oyuncuların sahaya girmesini, bazılarının çıkmasını istemelerini bir saygısızlık olarak görüyorum. Başarı mıknatıs gibidir. İşinizi doğru yaptığınızda sizi bulur.Beşiktaş camiasında sevildiğimi biliyorum ve ben de onları seviyorum."

"Kulüpteki herkesle oturup konuşacağım. Daha büyük başarılara da imza atmak gerekiyor. Gelecek geçmişten daha önemli. Dersler çıkarmaktan yanayım. Geleceğe bakacağız. Gelecekte başarı var. İyi düşüneceğiz, daha çok iyi yapacağız. Herkes düşünüyor ama kimse iyi yapmıyor. Atatürk'ün dediği gibi zeki çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmeliyiz. Önemli olmayı değil, değerli olmayı arzuluyoruz. Başarı ve başarısızlık üzerine mesaj vermek yerine yeni fikirler vermeliyiz."

"Futbol ahlaklı insanların işidir. Futbolun cazibesi gidiyorsa herkesin suçudur. Başkanın kızının ağlamasına ben de ağladım. Taraftarın üzülmesine ben de ağlıyorum. Dik duracağız. O kitlelerin adına ben iş yapıyorum. Onlar stada eğlenmeye gülmeye gelecektir. Beşiktaş taraftarı bizi düşerken ayağa kaldırdı. Herkes maça gülmeye eğlenmeye gelsin."

"Ben Mevlana'nın sözünü söyledim. Mevlana'yı herkes okusun, öğrensin. Bu ülkeye hiçbir sıkıntısı olmaz. Yaşamak için çalışıyorsun, neden kendini çalışmak için öldürüyorsun? Tam bana göre bir söz. Benim söylediğim sözleri başka yerlere çekenler var. O tip insanlar haindir. O tip insanlar yazar olamazlar. Biz ne söylüyoruz. Sen ne anlıyorsun. Bana bir zararı olmaz, topluma kendine zarar veriyorsun. Trabzonspor'u benim gibi kimse sevemez. Beni oraya buraya gönderiyorlar şaşırıyorum. Ben mutluyum burada, ben çalışıyorum zaten. Bana o çamuru atma, bana yakışmaz bu"

"Bir antrenör ya çalışır, ya başka bir yere gider ya da görevi bırakır. Ben Beşiktaş'ta çalışıyorum. Bu kadar basit. Ben gelecekten bahsediyorum. Sen bana ne yapacaksın diye soruyorsun. Benim gizli bir şeyim yok. Ben burada çalışıyorum. 1.5 - 2 ay önce yönetim kurulu, benimle konuşmaya geldi. İçime sinmedi ama ne dedilerse kabul ettim. O ara kafa karıştı. Benim yerime başka biri olsaydı bu karmaşa da şampiyonluk kaybedilebilirdi."

"Fenerbahçe'yi oyun olarak ezdik, adamların atağı yok kendi kalemize son saniyede attık golü. 15 saniye kala öyle bir gol yedik ki. Toparlanmak lazım. Sözleşme konusu o kadar acil değil. İnanın değil"

"Beşiktaş bana ayrıl derse ayrılırım. Fatih Hoca nasıl ayrıldı Galatasaray'dan. Bu işler kolaydır. Önemli olan iyi niyetle samimiyetle anlaşmaktır. Parçalanmanın isteyenleri olduğunu biliyorum. Nifak tohumu girse de kötü olur. Gelsin yönetim kurulu açık açık konuşalım tartışalım. Ben bir elemanım. Bir fikrim vardır yönetime söylerim. Kararı onlar verir. Giden olur karar olur kararı ben değil, başkan ve yönetim verir. Oynamayanların gitmesi normaldir. Milli takım antrenörü var. Ayıp, ayıp. Fatih benim arkadaşımdır. Oturduğun yerde ülkeyi yönetme aş artık aş"

"Bulunduğum yer iyidir, konumum iyidir. İstemezlerse giderim. Hiç gocunmam. Başarısızlığım bana yüzde 10 kaybettirir. Benim kaybedecek birşeyim yok. Aldığım şampiyonluklar bana bişey katmaz. Ama mutlu oldum. Avrupa'da Finale gitmek isterdim. Ben gidince kulübe bir zarar gelmez. Tamer hocanın yazısını okudum üzüldüm. Bana birşey söylemedi. Tamer hocanın ayrılma konusunu cidden bilmiyorum."

"Yönetimle konuşmamız var. Bizim mukavelemiz zaten var. Yeni bir konuşma yapmadık. Ama ben ayrılsam da bu kulübe bir şey olmaz İstemezlerse giderim. Ben bu kulübün çalışanıyım. İsterlerse kalırım, istemezlerse giderim. Benim için 5 yıl da olur 1 yıl da yönetim nasıl isterse öyle olur. "

"Stopere bir oyuncu istediğimi söyledim. Bunu orada oynayan oyuncum da biliyor. Biz geçen sezon transferde geç kaldığımız için açıklamalarım oldu. Başkan bunlara üzülmüştü. Algı öyle oldu, doğru olmadı.Ben geldiğimde 1 yıl sözleşme istedim. Diyelim ki 3 yıl istediler, o zaman fikrimi söyleyeceğim. Henüz bunu konuşmadık."

"Transfer üzerinden bana ve başkana vuruyorlar. Hep yönetim başka hoca bakıyor diyorlar, bunlarla adam asılmaz. Benim tek beklentim transfer ile ilgili. Bir tanesini de söyledim zaten. Bu kararların hepsini yönetim verecek. Hiçbir takımıla görüşmedim. Hiçbir teklif almadım. Beşiktaş'ta kalmak istiyorum. Kovsalar da kovmasalar da gitmem."

"Ben gelirken Demba Ba'nın gitmesini istemiyordum ama gitti. Finansal durum bunu gerektiriyordu. Kiralık oyuncularımız var durumları belli değil. En iyi oyuncumuz da gidebilir. Bunu herkes biliyor. Marcelo'yu ben Trabzonspor'da çalışırken oraya istemiştim. O zamanlar 4 milyon Euro'ydu, gençti, PSV'ye gitti. Beşiktaş iyi takım. Allah da yardım ediyor. Defansa stoper almak şart. 2 olur mu? olabilir."

"Güneş battığı zaman yıldızlar çıkar. Güneş her zaman büyüktür. Bir bütündür. Hiçbirini diğerinden ayırmıyoruz. Ben önemliysem oyuncu önemliyse, yönetim önemli. 5 yıl plan yapmış yönetim hepsi doğru. Abouabakar devre arasında yoktu. Ömer sakattı. Oğuzhan sakatlandı. Talisca sakatlandı. Gökhan iyi başladı. Bunu size söylemedik. Ama iyi çalışıyor. O kadar sorun oldu ki. Hedef takımıydık. Aşırı motive oldular bize. Bizi de zorluyorlar daha iyi ol diye. Geçen sene şampiyon olduk. Bu sene olduk. Seneye de şampiyon olur. Beşiktaş'ın adı şampiyonlukla anılıyor."

"Biz yan sahayı alıp yatırım yapmak istiyoruz, alamıyoruz. Ama Başakşehir'e tesis veriliyor. Başakşehir şampiyon olsaydı ayıp bize yazılacaktı. Çünkü diğerleri geride kalmıştı. Hedefimiz her zaman en iyi futbol oynayan takımı olmalı. Tüm oyuncuların çok çalışması gerekiyor. Bu çalışmalar yetmez. Eğer yetmezse yeni oyuncular almak durumundayız. Talisca ve Aboubakar iyi gidiyor. Hiçbir oyuncunun gitmesini istemem. Bir çok oyuncu biz de gelişme kaydetti. Caneri'i de Demba Ba'sı da hiçbir oyuncunun da gitmesini istemem"

"Kupa olur mu olur. Manchester kupayı aldı. Ben şampiyonluğun daha yakın olduğu için Şampiyonlar Ligi'ni önemsedim. Ben final oynasaydım. Ligdeki konumum kötü olsaydı kupayı isterdim. Bakın Şampiyonlar Ligi'nde olmalıyız. Ben kupa için ligde puan kaybettim. 3. yıldızı almak yetmez. Daha nice yıldızları almak lazım. Bana en uygun takım İstanbul'da burası. Benim hedefim ve kariyerimle Beşiktaş'ın hedefleri aynı."

"Benim Benfica'yı Porto'yu her defasında geçmem lazım. Takımın yarışta olması lazım. Tescili de oyunu da oyuncuları da iyi olması gerekiyor. Oyuncuların da kendini aşması gerekiyor. Benim derslerim vardır onlar hiç değişmez. Eksik şeyler görünce moralim bozuluyor."

"Alt yapıdan Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak oyuncular yetiştirmeliyiz. Çin'e gidişi erken buluyorum. İngilizler zaten oradalar siyasi olarak. Biz henüz hazır değiliz ama proje olarak doğru. Dortmund'un City'nin genç oyunculara verdiği parayla biz oyuncu alıyoruz. Böyle takımlarla yarışıyoruz. Geçer miyim? Geçerim. Çin ile ilgili konuştu başkan. Ama ben bunu erken buluyorum. Biz hazır değiliz. Niyet olarak doğru tabii. Proje doğru."

Gazeteci Fatih Tezcan'ın yazısına cevap: "Gülen demek gülmekten geliyor. Türkçe bilseler yeter. Şimdi bir laf edeceğim, hakaret diye geçer mi bilmiyorum. Bunu konuşmaya değmez."

"Kan uyumu kanlar iyiyse olur. Kanlar bozuksa olmaz. Uyumda sıkıntı yok. Kore'ye gidecektim. Gençler turnuvası var diye. Şimdi gitsem 'vay anasını nereye görüşmeye gitti' diyecekler diye gitmedim. Milli Takım'da param kaldı. Alnımın akı. Çok alacaklı olduğum yerler var maddi-manevi. Gitsem alırım almıyorum."

"Ben biriyle (yeni takım için) konuşmam. Beşiktaş ile uzun vadeli planlarım var. Bu yüzden altyapı diyorum. İnşallah ömrüm yeter. Göründüğü gibi olan olduğu gibi görünen bir insanım. Gaziantepspor'u yenerek şampiyon olacağımızı yazdınız! Biz korkuyorduk, çekiniyorduk. Her maç zordur. Ama kazandık."

"Bu eser benim eserim değil, yönetimin eseri özellikle vurguluyorum. Kendimi yok saymıyorum ama yerimi biliyorum. Yönetim ve başkan sıkıntılardan çıktı buraya geldi. Dolayısıyla sıkıntıyı bilenin yokluğu bilenin çalışarak nereye gideceğini gördük. İyi niyetle çalışana Allah yardım eder."

"Fikirlerin tartışmasından zarar çıkmaz. Bu eser Fikret Orman'ın. Demba Ba'yı oynatamıyorum. Görüyorsunuz. Quaresma, Babel, Cenk hepsi iyi oyuncular. Şimdi de korkak olduğunu söyleyenler var. Mahkemeye verince ceza aldılar ama üzüldüm. Benle ilgili yazı yazanlar ödül aldılar, yine alırlar. Bu işi yapanlar hata yapıyor."

"Daha yeni işe başlıyorum. Ersun hocaya çok üzüldüm o gün.  Taraftar, hocayı yok sayarak onu kulübeye mahkum etmemeli.Yanlışları konuşup düzelteceğiz. Ben sizle herşeyi konuşacağım. Telefonda da konuşurken haber alıp değişik yazmayacaksınız. Güven olacak aramızda. Ben işimi yaptım çok önemli değil geçerim ama yok. Beni yargılayıp yok etme, sorgula ben de seni sorgulayım."

"Trabzonspor'da 82 puan aldım. 2. olduğumuzu söylüyorlar. Benim hakkımı yediler. 82 puanla hedefe ulaşamadım şimdi daha az puanla ulaştım. Önemli olan bir dönem iyi oynamak değil, her dönem iyi oynamak. Kötü oynayınca da çözüm üretip ayağa kalkmaktır. Bir ara Karabükspor'u dünyanın en iyi takımı yaptık. Hocasını Galatasaray'a aldık. Karabük az daha küme düşüyordu. Eğer yönetimler bütün antrenörlerin arkasında durursa başarı gelir. İyi antrenörlerimiz var. Uyumlu olması lazım."

"Cenk gol kralında geride kaldım deyince üzülüyorum. O başarılıdır bana göre. Talisca da Oğuzhan da hepsi başarılıdır. Ben onların başarısından rahatsız olmam. Benim başarımdan da Fikret Orman rahatsız olmaz."

"Oruç tutmuyorum, midem rahatsız. Öğrenmiş oldunuz. Suyu içmemem lazımdı sizin karşınızda. O gece hiç uyumadım. Dedim gittim sahile yürüyeyim. Ertesi gün çok az uyudum. Karşınızda bir insan var. Kulüpte kimse yok herkes tatilde bir tek ben çalışıyorum ilk günkü gibi... Resimlere görüntülere herkes geliyor. Daha almayacağım onları. Hiçbir sıkıntım yok, iyiyim. Ama yorgunuz. Hızlı bir geçiş yaşadık. Sınıfta kimse yok çalışan tek benim. Yorumculuk teklifi gelirse ben parayla yapmam. Doğru bulmuyorum."