Şenol Güneş önümüzdeki sezon için hedef koydu!

Şenol Güneş önümüzdeki sezon için hedef koydu!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final rövanş karşılaşmasında Lyon'a penaltı atışları sonucunda yenilerek elendi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, penaltı atışlarını 6-7 geride tamamladı ve toplamda 8-8'lik skorla UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. Maç sonunda açıklamalar yapan teknik direktör Şenol Güneş şunları söyledi:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lyon maçının ardından açıklamalarda bulundu:

MAYIS'I GÖREMEDİĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜZ

"Tabi önce Mayıs'ı göremedik ve bundan dolayı üzgünüz. Kendi sahamızda turu geçmek istiyorduk ama olmadı ve üzgünüz. Hem taraftarlarımız, hem biz üzüldük. Ancak başımız dik. Futbol adına Avrupa'da 12 maçta iyi işler yaptık. Malaesef bugün de kazanmamıza rağmen penaltılarla kaybettik. Futbol bir oyun. Her türlü sonuç olabilir.

OYUNCULARIMA ŞUNU SÖYLEDİM...

Maçtan sonra oyuncularıma şunu söyledim: Onların yeteneğine ve karakterlerine güveniyorum. Onlar da en iyisini yapmaya çalıştılar. Tabi eksilerimiz ve artılarımız var. Biz uluslararası alanda oynarken hiç ezilmedik. Sadece Dinamo Kiev maçı olağanüstü geçti ama onun şartları farklıydı. Kulübümüzü ve ülkemizi iyi temsil ettik. Turu geçmek isterdik.

ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK

Penaltılarda turu geçmek isterdik, elimizde fırsat geldi ama olmadı. Oyuncularım yoruldu ve çok iyi mücadele etti. Yorulanlar oldu, kramp girenler, son ana kadar kovaladık. Seyircimiz de çok iyiydi. Alnımız ak, başımız dik ama üzgünüz.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON...

Hedefimiz turu geçip arkasında ligde 2'de 2 yaparak avantaj yakalamaktı. Şu anda UEFA Avrupa Ligi'nde elendiğimiz için sadece lige odaklanacağız. Tekrar Şampiyonlar Ligi'nde bu takımla, bu taraftarla tekrar mücadele edip gruptan çıkarız.

PENALTI ÇALIŞMALARI YAPTIK AMA...

Eskiden penaltıları çalışmaları yaptırırdım ama hiçbir şey fark etmiyor, işe yaramıyor. Bu şans işidir bir yerde. Bazen oyuna aldığınız oyuncu kaçırabiliyor. Bugün 2 stoperin penaltı kaçırması onlar adına şanssızlıktı. Hiçbir oyuncumu bu yüzden sorgulamak istemiyorum. Hepsinin emeğine sağlık diyorum. Artık bu iş burada kaldı.

GÜNEŞ BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU

Şenol Güneş önümüzdeki sezon tekrar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek ve gruptan çıkmak için çalışacaklarını söyleyerek, bir nevi sonraki yıl da Beşiktaş'ta kalacağını resmen açıklamış oldu.

Tecrübeli teknik adam artık bütün hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu dile getirdi. Güneş, Lyon maçının ardından düzenlediği basın toplantısında ilk olarak, "Fransa'da 'basın toplantısını niye uzatıyorsunuz' diye az daha dayak yiyorduk. İnşallah yine ceza almayız!" diye konuşurken, devamında ise, "Başımız ak, alnımız dik. Bu sezon Avrupa'da 12 maça kulübümüzü ve ülkemizi iyi temsil ettik." ifadelerini kullandı.