Şenol Güneş sihri! O dokunuyor, yıldızlar Milli Takımlarına geri dönüyor

Şenol Güneş sihri! O dokunuyor, yıldızlar Milli Takımlarına geri dönüyor

Talisca, Brezilya Milli Takımı’nın son açıklanan kadrosunda kendisine yer bularak uzun süren özlemini sona erdirmiş oldu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın yıldız futbolcusu Anderson Talisca, Brezilya Milli Takımı’nın son açıklanan kadrosunda kendisine yer bularak uzun süren özlemini sona erdirmiş oldu. 24 yaşındaki oyuncu ilk ve son olarak Kasım 2014’te Türkiye ve Avusturya ile oynanan hazırlık maçları için aday kadroya davet edilmişti. Talisca’nın Brezilya Milli Takımı’na çağrılmasında en büyük pay kuşkusuz Beşiktaş’ta gösterdiği üstün performans.

Şenol Güneş’in oyun sistemiyle birlikte kendini bulan Brezilyalı futbolcu, yazın Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası için iyice umutlanmış durumda. Geçen sezon başında takımdan ayrılan Jose Sosa’nın yerine gelen Talisca, Şenol Güneş’in en büyük gol silahlarından biri haline geldi. Onu Sosa’dan farklı olarak adeta bir ikinci forvet gibi oynatan Güneş böylece ondan çok büyük verim almış durumda.

Aslında Şenol Güneş’in futbolculara dokunuşları bununla sınırlı değil. Deneyimli teknik adam, Beşiktaş kariyerinde daha önce üç ismi daha gerçek potansiyeline taşıyıp milli takımlarına geri dönmelerine yardımcı olmuştu. 2015-16 sezonunda Fiorentina’dan transfer edilen Mario Gomez, ligin ilk maçlarında Cenk Tosun’un arkasında yedek beklese de sonrasında formayı kapıp golleri sıralamaya başlamıştı. Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, onun performansına kayıtsız kalamamış ve Kasım 2015’teki Fransa maçı için onu tekrar aday kadroya davet etmişti. Sezon genelinde formunu koruyan Gomez, EURO 2016 aday kadrosuna da seçilmiş ve şampiyonluğa iki golle katkı vermişti.

Şenol Güneş’in adeta dirilttiği isimlerden biri de Ryan Babel. Hollandalı oyuncu, Beşiktaş kariyerinden önce son olarak Kasım 2011’de milli takım forması giymişti. Geçen sezon devre arasında Beşiktaş’a transferiyle birlikte düzenli oynamaya başlayan Babel, Ekim 2017’deki Belarus ve İsveç maçlarında toplam 180 dakika sahada kalarak 1 asistlik bir performans sergiledi.

Bu sezonun devre arasında rekor ücretle Everton’ın yolunu tutan Cenk Tosun da Şenol Güneş’le birlikte tekrar milli takım formasına kavuşanlardan. Milli takımdaki ilk maçına Ekim 2013’te Hollanda karşısında çıkan Cenk sonraki iki yıl boyunca seçilememişti. Bilic döneminde rotasyonda Mustafa Pektemek’in dahi arkasına düşen milli oyuncu, Şenol Güneş’in gelişiyle birlikte adeta değişilmez isimlerden biri oldu. Yıldız golcü, Ekim 2015’teki Çek Cumhuriyeti maçıyla beraber formasına kavuştu ve bir daha da bırakmadı.

Fabri de milli takıma seçilir mi?

Şenol Güneş’in 3 ismi tekrar milli takımlarına kazandırdığından bahsettik. Peki ya ilk kez milli formayı bekleyen isimler? Geçen sezon başında bonservis ücreti ödenmeden transfer edilen Fabri, milli takıma en yakın isimlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Daha önce hiç İspanya A Milli Takımı forması giymeyen 30 yaşındaki file bekçisi sadece 1 maçta İspanya U20 takımı için mücadele etmişti. Fabri, bu sezon 5 büyük lig artı Spor Toto Süper Lig baz alındığında %77’lik bir kurtarış yüzdesiyle en iyi 7. kaleci konumunda. Deneyimli file bekçisi Kasım 2017’da As gazetesine verdiği röportajda en büyük hayalleri olarak Şampiyonlar Ligi’nde ilk 8’e girmekle milli takıma seçilmek olduğunu göstermişti. Fabri’nin kadroya girebilmesi için önünde geçmesi gereken önemli isimler bulunuyor.

Kale Manchester United’da adeta bir efsane haline gelen David De Gea’ya emanet. Onun alternatifleri ise Athletic Club’dan Kepa Arrizabalaga ile Napoli’den Pepe Reina. Arrizabalaga’nın gelecek sezondan itibaren Real Madrid forması giymesi bekleniyor. Pepe Reina ise bugün Milan için sağlık kontrolünden geçti ve gelecek sezondan itibaren Milano ekibi için ter dökmesi bekleniyor. (Fanatik)

Etiketler :