Şenol Güneş son taktikleri verdi! İşte futbolcularına yaptığı uyarılar

Şenol Güneş son taktikleri verdi! İşte futbolcularına yaptığı uyarılar

Beşiktaş, Galatasaray derbisinin son hazırlığını dün akşam yaptı.

Ajans Beşiktaş - Siyah-beyazlı futbolcular taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirirken, Teknik Direktör Şenol Güneş'in dev maç öncesi önemli uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

Futbolcularından ilk olarak hakem ve rakip oyuncularla gereksiz tartışmalara girmemelerini isteyen Güneş'in, “Bol bol pas yapın, topu koşturun. Enerjinizi maçın tamamına yayacak şekilde kullanın. Sabırlı ve soğukkanlı olun” dediği aktarıldı.

Siyah-beyazlı hocanın, derbide orta sahanın yükünü çekecek olan Atiba ve Oğuzhan'a ise “Rakibi ilk karşılayan siz olacaksınız. Oyunu kurma ve yönetme görevlerini de ikiniz üstleneceksiniz. Bu nedenle çok koşmanız gerekecek” diye konuştuğu belirlendi.

Güneş, zirveye yaklaşmak için 3 puandan başka şansı olmayan Cimbom'un özellikle evinde oynadığı maçlara baskılı ve ön bölgede başladığını belirtti.

‘KONDİSYONUMUZ ONLARDAN DAHA İYİ'

Rakibin bu sezon ligde oynadığı 21 maçın 9'unda ilk 15 dakikada gol bulduğuna dikkat çeken deneyimli hoca, “İstatistikler ortada... Tıpkı bizim gibi maçlara baskılı başlayan ve hemen gol bulmak isteyen bir Galatasaray var. Bu kez daha hırslı çıkacaklar çünkü bizim değil onların kazanmaya ihtiyacı var.

İlk 15 dakikadaki baskıyı kırarsak eğer kazanırız. Çünkü kondisyon olarak onlardan daha iyi durumdayız. Golün gecikmesi halinde tribünde de saha içinde panik başlayacaktır. Siz sakin kalın, kendinizi gerginliğe kaptırmayın futbolunuzu oynayın yeter” ifadelerini kullandı.

BEKLERE ÖZEL UYARI: BRUMA VE YASİN'E DİKKAT EDİN

Ofansif açıdan olmasa da defansif anlamda harika bir sezon geçiren sağ bek Gökhan Gönül ve sol bek Adriano ile görüşen deneyimli hoca, Aslan'ın kanatlardaki gücüne dikkat çekti.

G.Saray'ın kendilerine karşı kontrollü oynayacağını, Bruma ve Yasin'le ani ataklara çıkacağını söyleyen Güneş, “G.Saray'a kanatlarda açık alan vermememiz gerek. Özellikle de Bruma bu maçta kendisini göstermek isteyecektir. Buna dikkat edin” dedi. Güneş ayrıca Quaresma ve Babel'den de geriye daha fazla yardım etmelerini istedi. (Milliyet & HT Spor)

Etiketler :