Şenol Güneş'den Lyon maçı öncesi önemli açıklamalar

Şenol Güneş'den Lyon maçı öncesi önemli açıklamalar

Şenol Güneş ve Gökhan Gönül, Lyon maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Ajans Beşiktaş - Teknik direktör Şenol Güneş şunları söyledi:

"Oyun olarak şaheser yaratmak istiyoruz sahaya çıkınca. Beşiktaş iyi oynuyor, iyi takım dedirtmek bize olumlu yansıyacaktır. Manchester bizim için daha bilinen takım. Gol üretme bakımından daha sıkıntılı. Lyon'un ise hücum hattında iyi oyuncular var.

Şiddet olmasın, terör olmasın. Bugün insanları sere serpe parklarda otururken görmek sevindirici.Asya'da Avrupa'da terör olmasın. Dünya bir kriz yaşıyor, bunun da futbola yansıyan yanlarını görüyoruz. İşte dünkü bombalama olayı. İyi bir takımla oynayacağız, biz de iyi bir takımız.

Sonuca değil sürece bakıyorum. Skordan çok, oyunun güzelliğini arıyorum. Oynayacağımız oyun çok önemli. Güzel bir futbol olsun.

Şampiyonlar Ligi'nde tek mağlubiyet aldık ve gruptan çıkamadık. Geçmişte oynanan maçlar, geçmişte kaldı. Ne Kiev, ne Napoli maçını konuşmak istemiyorum. Yarın rakibimiz Lyon olacak. Rakibimiz genç de olsa tecrübeliler. Geçmiş maçlar ölçü olamaz.

Oyun formatımız elimizdeki oyunculara göre en iyisi olacaktır.

Genç, yaşlı olarak bakmamak lazım oyunculara. Buffon kaç yaşında Juventus'ta oynuyor? Yaştan çok verimi önemli. Elimizde olan her oyuncunun kullanılmasından yanayız. Eksik oyuncularımıza takılıp kalacak değiliz. Güzel maç olmasını bekliyoruz.

Herkesin fair play içerisinde olmasını ve Fransa-Türkiye ilişkilerine katkı yapmasını bekliyoruz. Kötü düşünen dışarıda kalacaktır. Geçmiş geçmişte kalmıştır, geleceğin planına da gerek yok. Biz yarına bakıyoruz. En güzel futbolu oynamaya çalışacağız.

Denizlispor ve Trabzonspor Lyon'a karşı tur atlamıştı. Denizli maçını burada izlemiştim.

Lyon'un genç olması çok konuşuluyor. Lacazzette iyi ve tecrübeli bir oyuncu. Lyon’un genç oyuncuları var. Hücuma dönük oyuncuları özgüvenli. Biz de aynı özgüvenle oynamaya çalışacağız. Lyon'a çok saygı duyuyorum ve onları beğeniyorum. Bunu ilk çıktıklarında da söylemiştim.

*  *  *

Gazeteci İsmail Er'in "Kadroyu açıklayabilir misiniz?" şeklindeki sorusuna Güneş, "Kadroyu sayabilirim. Ama oynamayacakları sayabilirim. Aboubakar ve Quaresma olmayacak." şeklinde yanıt verdi.