Şenol Güneş’e “tiyatrocu” diyenler, tarihin karanlık sayfalarında kayboldular!

Şenol Güneş’e “tiyatrocu” diyenler, tarihin karanlık sayfalarında kayboldular!

Beşiktaş'ın başarılı teknik direktörü Şenol Güneş hakkında yersiz açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım ve yönetimi sonrası bugün de Aykut Kocaman ile Fenerbahçe'nin yolları ayrıldı...

Ajans Beşiktaş - Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'de yapılan seçim sonrası ezici bir oy çoğunluğuyla Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç oldu. Aziz Yıldırım ve yönetiminin devri son bulurken bugün teknik direktör Aykut Kocaman ile sarı lacivertli camianın yolları ayrıldı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki müsabaka sahada çıkan olaylar sebebiyle ve Şenol Güneş'in başının yarılması sonrası oynanamayarak yarıda kalmıştı. Olaylı derbi sonrası basın toplantısında konuşan eski Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Şenol Güneş hakkında "Şenol Güneş tiyatro oynadı" gibi yersiz söylemlerde bulunmuştu.

İşte Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın o açıklamaları:

"Perşembe günü burada Sayın Güneş, tiyatro oynamıştır. Güneş gibi eğitimci bir insanın, o maçın oynanması için gerekli olan davranışı ve tutumu göstermesini ister ve beklerdik. Sonra istediği gibi konuşabilirdi ve haklı olurdu. Ama siz tiyatro oynayacaksınız, dikiş atılmadan dikiş atılma pozisyonlarına gireceksiniz. Bu tartışmalara gerek yoktu. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi ikinci devre provoke etmeye çalışmıştır. Tolga Trabzonlu, Şenol Güneş Trabzonlu, Mustafa Pektemek Trabzonlu. Trabzonlular, 1995-96 yıllarındaki ve 2010-11'deki şampiyonlukları alamamanın acısını her platformda bizden çıkartmaya çalışıyorlar. İki dost kulübü birbirine düşürmeye çalışmasınlar artık... Fenerbahçe neyse, Beşiktaş Kulübü de olur. En az sizler kadar temiziz. Güneş, değer verdiğimiz insan, başarıları var, saygı gösteriyoruz. Ama o da Fenerbahçe camiasına saygı göstermelidir. Fenerbahçe Stadı'na bordo-mavi ceket, kravatla geliyor, seyirciyi tahrik ediyor."

Ayrıca Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe - Antalyaspor karşılaşması sonrası düzenlenen basın toplantısında oynanan maç yerine Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş hakkında konuşmuş, maçın iptal olmasını Şenol Güneş'in durumuna bağlayarak şu ifadeleri kullanmıştı: "Maç neden iptal oldu? Gördüğüm kadarıyla hocanın başından dolayı iptal oldu. Nedense bu işler hep Fenerbahçe'nin üzerinden yürüyor. Yok böyle bir şey. Evet şiddetle kınıyorum. Ama çok net söylüyorum, olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterenleri de kınıyorum. Bütün kameraları adım adım izledim. Hoca soyunma odasına yürüye yürüye giriyor. Odaya girerken harika bir vaziyette giriyor, oradan sedyeyle ve ambulansla çıkıyor." demişti.

Ayrıca Şenol Güneş'in başında herhangi bir kanama olmadığını da söyleyen Kocaman, "Kan yok kardeşim, yok. O böğle yarılsa, pens atılsa, kanar. Bu her insanda böyle. 5 tane dikiş atılacak bir durum varsa, kanar. Sağlıksız bir durum bu. Bunu Beşiktaş soyunma odası söylemeli. Hoca içeri girene kadar başında en ufak bir kan izi görünmüyor. Bana desinler ki, 'Aykut sen yanılıyorsun kardeşim.' Futbolu bırakırım! Ortada bir oyun var. Bu oyunun düzenleyicisi de biz değiliz." ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan olaylar sonrası Şenol Güneş'e 'tiyatrocu' yakıştırmasını yapan, başının yarılmadığını iddia eden Fenerbahçe yöneticileri ve teknik direktörü tarihin karanlık sayfalarında kayboldular.

Haber: Rüzgar Sabaz

 

 

Etiketler :