Şenol Güneş'in derbi taktiği bu olacak

Şenol Güneş'in derbi taktiği bu olacak

Dev maça artık sadece bir gün kala geri sayım heyecanı sürerken Beşiktaş'ta da oyun planı belirlendi.

Ajans Beşiktaş Derleme - Galatasaray karşısında alınacak galibiyetin şampiyonluk yolunu açacağını düşünen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türk Telekom Arena'da oynanacak derbinin taktiğini kafasında belirledi.

Maça baskılı başlayıp, ilk 30 dakikada bulunacak gol ya da gollerle rakibinin gardını düşürmeyi planlayan tecrübeli hoca, talebelerinden de "tempolu futbol" istedi.

"SAKİNLİĞİNİZİ KORUYUN"

Oyuncularla yaptığı toplantıda F.Bahçe derbisinde yaşananlardan ders çıkarmaları gerektiğini belirten Güneş, "İyi olan, iyi oynayan ve yarışta avantajlı bulunan taraf biziz. Bu yüzden sinirlerimize hakim olmalı, sakinliğimizi koruyarak, sadece oyunumuza odaklanmalıyız" diye konuştu.

En son kupada F.Bahçe ile oynanan maçta yaşananlar takıma hatırlatılırken “G.Saray için şampiyonluk yarışında kalmak adına çok önemli bir maç. Bizi her yönden baskı altına almak isteyeceklerdir. Bu nedenle sahada sakin kalmamız gerek. F.Bahçe karşısında bunu başaramadık ve faturası ağır oldu. Bu kez çok daha dikkatli olmak zorundayız.

"ZARAR GÖREN HEP BİZ OLDUK"

Rakiple kimse kavga etmesin. Eksik kalmamamız gerekiyor. Sadece futbolumuza odaklanmalıyız. Bunu yaptığımız takdirde istediğimiz sonucu almayı da başaracağız. Daha önce G.Saray ve F.Bahçe maçlarında saha içinde yaşanan tartışmalar sonrası hep bir zarar gördük. Kimse tahriklere kapılmasın. Biz işimizi yapacağız ve galibiyeti alacağız” ifadeleri kullanıldı.

NAPOLİ'DEKİ GİBİ

Şampiyonluk yolunda çok sert bir virajı kazasız atlatmayı hedefleyen Teknik Direktör Şenol Güneş, bu sezon kazandıkları tarihi bir zaferin stratejisiyle derbiye çıkacak. Şampiyonlar Ligi'nde Napoli karşısında İtalya'daki 3-2'lik galibiyeti getiren ‘Önce durdur sonra vur' taktiği, bu kez ezeli rakibe uyarlanacak.  Tıpkı Napoli'de olduğu gibi kaptığı toplarla özellikle kanatlardan ani çıkışlarla TT Arena'da gol bulmak isteyen deneyimli hoca, sağ kulvarı Gönül ve Quaresma'ya, sol tarafı Adriano ve Babel'e emanet edecek.

KAFAYI ÇALIŞTIRACAK

Lider Beşiktaş, derbide oyunu kanatlara açıp rakip ceza sahasına yapılacak ortalarla kafa golleri arayacak. G.Saray'ın yan top zaafını iyi etüt eden Şenol Güneş, takımına ağırlıklı olarak kanat organizasyonu çalıştırıyor. Quaresma ve Babel, maçın kilit isimleri olarak görülüyor. Kartal, ligin en çok kafa golü (12) atan takımı. (Sabah, Vatan ve AMK Spor)