Şenol Güneş'ten Olympiakos maçı öncesi önemli açıklamalar

Şenol Güneş'ten Olympiakos maçı öncesi önemli açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısında konuştu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda yarın Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla yapacağı maç için Yunanistan'da.  Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısı ile gazetecilerin sorularını yanıtladı:

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınların kıymetini bilelim. Rakibin iyi oyuncuları var. Güzel bir maç olsun istiyoruz. Avantajlı bir skor almak istiyoruz. İşimizin zorluğunu biliyoruz. Fair-play içinde bir maç olmasını diliyorum. Kazanmak için gücümüz var.

Caner eskiye göre daha iyi durumda. Yarın bir karar vereceğiz. Zamana ihtiyacı var. Aramıza hızlı döndü. Biz bir takımız, iyi bir takımız. Kadroda isim yazılsın yazılmasın her zaman beraber hareket edeceğiz. Yarın diğer oyuncuların durumundan çok müsabakanın kazanılması daha önemli. Onun için çalışacağız.

Hakem konusunu gündeme getirerek enerjimizi dağıtmak istemiyoruz. Hem bizim için hem Olympiakos için adaletli yönetim olsun. Dinamo Kiev maçı olağanüstü bir durumdu. Güzel futbol için hakemin adaletli yönetim sergilemesini isteriz. Dikkatimizi şartlar ne olursa olsun kazanmaya vereceğiz.

Buradan iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz. Rakibin durumuyla değil kendi durumumuzla ilgileniyoruz. Olympiakos hoca değiştirdi. Bazen teknik direktör değişikliklerinde bir moral bozukluğu olabiliyor. Tam tersi de olabiliyor. Bunu yarın göreceğiz. Hakem ne karar versin, sen işini yap ve futbolunu oyna. Bunun başka bir yolu yok.

Kazanmak için iyi oynamalıyız. Rakibin iyi oyuncularına karşı tedbirli olmalıyız. Karakterimizi ortaya koymalıyız. Kazanmak için kompakt futbol oynamak zorundayız. Kendi karakterimizi ortaya koyarsak iyi sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Zirveye çıkmak için merdivenin basamaklarını tek tek çıkmak gerekiyor. Biz, şu an yarınki maçı düşünüyoruz.

İki kulüp arasında dostluk var. Saha zemini iyi. Taraftar coşkulu. Burada yabancılık çekmiyoruz. Son olarak Dünya Kupası'nda 3. olduğumuzda buraya gelmiştim. Allah nasip etti, tekrar buluştuk. Burada o konferanstan olanlar var mı bilemiyorum. Güzel bir buluşma. Şimdi yine buradayız. Güzel duygular içindeyiz.

Benim hedefim ile Beşiktaş'ın hedefi arasında fark yok. Şu anda hedefimiz yarın iyi sonuç alıp, turu geçmek.

Taraftarın maçlara gidip gelmesi lazım. Sevgiye, barışa, dostluğa katkı yapmalılar. Taraftarsız futbol doğru değil. Hem biz gitmeliyiz, hem de onlar gelmeli. Fanatizm olmadan dostluğa katkı verilmeli."