Şenol Güneş'ten Quaresma yorumu

Şenol Güneş'ten Quaresma yorumu

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Vodafone Arena'da konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi.

Ajans Beşiktaş - Ligin 23. haftasında Çaykur Rizespor'u ağırlayan Beşiktaş, 3. yıldız yolunda önemli bir virajı daha kayıpsız atlattı. Siyah Beyazlılar, baştan sona üstün bir görüntü çizdiği karşılaşmada Gökhan Gönül'ün kaydettiği tek golle 3 puanı hanesinde yazdırdı.

Maç sonunda açıklamalar yapan teknik direktör Şenol Güneş şunları söyledi:

“Oyuna tamamen hakim olan, yöneten biziz. Tek taraflı oynayan bir takım var. Tek taraflı oynamayı da başarılı bir şekilde uygulayan bir takım vardı. Pes etmeden oynamaya çalışan bir takım vardı. Oyunun başından sonuna kadar skor ne olursa olsun, 1-0’da bile aynı oyun yapısıyla oynadı. Biz de sabırlı oynamak durumundaydık. Bizim eksiklerimiz vardı ama oyunun temel ilkeleri doğruydu.

Yavaş oynadık. Attığımız goldeki oyun anlayışımızı daha fazla yapsaydık daha çok pozisyon bulurduk. Savunmada kalmaları bizim işimize gelir. Hareketli ve tek top oynama anlayışında eksik kaldık. Oldukça fazla top kayıpları yaptık. Bireysel topla oynamaya çalıştık. Eksiklerimizdi.

Üç puan sevindirici. Kendi sahamızda bu tip maçlar oynayacağız. Rakipler sert takım. Bunları aşacak kalitemiz var. Ama bugün biraz daha zor oldu. Kazanmak için oynayan bizdik. İki sarı kart gördük, darbeler yedik, sakat oyuncularımız var. Her şeye rağmen maçın sonunda üç puanı iyi. Quaresma'nın öyle olumsuz bir tepkisi olacağını düşünmüyorum. Şimdi gördüm. O hareketi kime yaptı bilmiyorum."