"Sergio Ramos etkisi yaratır"

"Sergio Ramos etkisi yaratır"

Sport.ua yazarı Ukraynalı gazeteci Andrii Varchak, Beşiktaş’ın gündeminde yer alan Vida’yı yorumladı.

Ajans Beşiktaş - İşte gazetecinin yorumları: "Saha içerisindeki görüntüsü için tek bir kelime kullanmak gerekirse bu kelime ‘savaşçı’ olur. Sahada yer aldığı ilk dakikadan sonuna kadar savaşır. Rakiplerine de asla merhamet etmez.

Beşiktaş’ta Sergio Ramos etkisi yaratacağından hiç şüphe yok. Eğer savunmada aranan güç ve mücadele ise Vida aradığınız doğru adamdır. En az 3-4 yıl üst düzey seviyede oynayabilir. Vida hakkında olumsuz bir şey yazmak mümkün değil. O tam bir istikrar abidesi... Şunu çok net söyleyebilirim... O tarz olarak Real Madrid’li Sergio Ramos’un aynısı... Tabii ki dünya klası bir futbolcu değil ama aynı onun gibi güçlü ve rakibin üstüne baskı kurabilen bir savunmacı. Dinamo Kiev’in seviyesine göre oldukça başarılı biri.

Özellikle ceza alanı içerisinde geçit vermeyen bir yapıya sahip. Boyu, bir merkez savunmacıya göre çok uzun olmamasına rağmen geri bölgede olduğu gibi ileri hatta da etkili olabiliyor. Kendisinden 14 santim daha uzun olan partneri Yevhen Khacheridi’den daha fazla kafa golü attı. Ek olarak Ukrayna’da ‘Shakhtar uzmanı’ olarak tanınıyor. Dinamo kariyerinde attığı gollerin yarısı Shakhtar’a karşıydı... Dinamo, Shakhtar karşısında onun gollariyle çok kupa ve lig maçı kazandı.

Bek bölgesinde de oynar
Dinamo Kiev’deki teknik adamlar onu, ‘acil yardım oyuncusu’ olarak kullandı. Eğer stoper hattında bir sorun varsa o stoperde oynadı. Sağ bekte eksik olduğunda oraya da geçip elinden geleni yaptı. Biraz hatalı olsa da sol bek geçmişi de var. Alexandar Dragovic, Bayer Leverkusen’e gittiğinde 11’de onun yerini başarıyla doldurmuştu. Dragovic, kulüp için çok önemli bir futbolcu olmasına rağmen onu çabucak unutturmuştu.

Rakiplerine acımaz
Saha içerisindeki başarılı görüntüsüne ek olarak oldukça pozitif bir kişiliğe sahip olduğunu da söylemeliyim. Takım çalışmalarında, maçlarda her zaman takım arkadaşlarına ve taraftarlarına gülücükler saçar. Dinamo taraftarlarının hep en çok sevdiği isimler arasında yer aldı. Saha içerisindeki görüntüsü için tek bir kelime kullanmak gerekirse bu kelime ‘savaşçı’ olur... Sahada yer aldığı ilk dakikadan sonuna kadar savaşır. Rakiplerine asla merhamet etmez. Ukrayna’da tam ona uygun bir deyim var... ‘Rakibin bacağını eline verir’.

Kariyerinin altın çağında
Beşiktaş’a transfer haberlerini biz de görüyoruz. Eğer bu transfer gerçekleşirse Beşiktaş’ta Sergio Ramos etkisi yaratacağından hiç şüphe yok. Eğer savunmada aranan güç ve mücadele ise Vida aradığınız doğru adamdır. Şu anda 28 yaşında ve bence kariyerinin altın çağında... Sakatlık yaşamazsa en az 3-4 yıl üst düzey seviyede oynayabilir." (Fanatik)