Siyah-beyaz bir kazanç hikayesi

Siyah-beyaz bir kazanç hikayesi

Kartal’ın yeni reklam kampanyası akıllara Juventus’u getirdi. İtalyan devi 2013’te başlattığı globalleşme projesi kapsamında gelirlerini 341 milyon euroya yükseltti.

Ajans Beşiktaş -  Beşiktaş’ta iletişim departmanının çalışmalarıyla hazırlanan yeni pazarlama stratejisi, “Ne olursan ol, Come to Beşiktaş” mesajı ve Mevlana’nın sözü kısa sürede yayıldı. 
 
Siyah-beyazlıların beğeni toplayan yeni reklam filmi, İtalyan devi Juventus’un projesini akıllara getirdi. Beşiktaş gibi siyah-beyaz renklere sahip olan Juventus, 2013 yılında sponsoru JEEP’in de desteğiyle, ‘Nothing can stop us’ yani ‘Bizi kimse durduramaz’ çalışmasını duyurmuştu. 
 
Futbol takımına yönelik iki projede de küresel kitleler hedeflenirken, İtalya’da özellikle ekonomik alanda katkıları olmuştu. Torino temsilcisi, reklam ve forma gelirlerinde ciddi bir gelir artışı yaşayarak projenin karşılığını aldı. Öyle ki 2013’te yayınlanan bu proje sonrası 2013’ten 2016’ya kadar kulübün gelirlerinde 64 milyon euroluk bir artış gözlemlendi.
 
Yayınlanan rakamlarda da maç günü, forma ve reklam gelirleri 272 milyon eurodan, 341 milyon euroya yükseldi. Bu süreçte Juventus’un Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk kazanamasa bile böyle bir artış yakalamasında Beşiktaş gibi küresel bir slogan ve reklam belirlemesi etkili oldu. 
 
Beşiktaş Kulübü de yaz transfer döneminde ‘Come To Beşiktaş’ ile dünya çapında ses getirmişti. Globalleşme projesi kapsamında önceki gün tanıtımı yapılan, ‘Come Come Whoever You Are’ sloganıyla bir adım daha atıldı. UEFA da twitter hesabından Beşiktaş’ın yeni sloganını tebrik edip, beğenisini sundu. (Milliyet)

Etiketler :