Spor hukukçusu skandal kararı yorumladı: "İtiraz süreci hemen..."

Spor hukukçusu skandal kararı yorumladı: "İtiraz süreci hemen..."

UEFA'nın Lyon - Beşiktaş maçında çıkan olayların ardından verilen ceza için hukukçular ne diyor?

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi'nde geçtiğimiz hafta oynanan Lyon - Beşiktaş maçında çıkan olayların ardından UEFA Disiplin Kurulu Lyon ve Beşiktaş'a 2 yıl ertelemeli olarak 1 yıl men cezası verdi.

UEFA'nın verdiği bu cezayı Spor Hukukçusu ve Avukat Emin Özkurt değerlendirdi:

"ADALETLE BAĞDAŞMAYAN BİR CEZA"

"Son derece ağır ve adaletle bağdaşmayan bir ceza. Bu cezanın Beşiktaş'la Lyon'u eş tutar gibi gösterilmeye çalışması da adaletsizliği gölgelemeye amacıyla yapılmış manevra gibi görünüyor. Olayların gelişimine ve Lyon'un iç sahasında gerçekleşmiş olmasına bakıldığında tüm bu unsurlar Beşiktaş ile Lyon arasında ayrım yapılması gerekiyordu. Beşiktaş'ın bu arada para cezası haricinde herhangi bir ceza alması zaten çok ağır olurdu. Şimdi böyle ertelemeli dahi olsa bir men cezası alınmış hukuka ve UEFA'nın kendi önceki kararlarına da örtüşmeyen uygulama."

"İTİRAZ SÜRECİ HEMEN..."

"Mutlak suretle itiraz süreci yapılmalı. Yine UEFA içindeki Tahkim Kurulu'na başvuru imkanı var. Önceki kararlar çok iyi şekilde UEFA Tahkim Kurulu'na sunulmalı.

"BU KADAR HUKUKİ BAKIMDAN KABUL EDİLEMEZ"

Bu UEFA'nın kararı hukuki bakımdan kabul edilemez bir karardır. Ayrıca olayların gelişimini göz önünde bulundurduğumuzda biliyorsunuz Türklerin bulunduğu tribünde Lyon taraftarlarının organize ve alt yapısında Faşist düşüncelerin yer aldığı bir grubun yaptığı saldırıydı bu. Yüzleri maskeli, siyah bereli grubun saldırı yaptığı süreçtir. Beşiktaş'a burada meşaleden dolayı para cezası verilebilirdi. Daha önceki almış olduğu para cezası iki katına şeklinde uygulanabilirdi. Her bakımdan oldukça ağır ve aykırı bir kararla karşı karşıyayız. (Futbol Arena)