Süper Lig'de rakip Galatasaray

Süper Lig'de rakip Galatasaray

Beşiktaş, Süper Lig'in 31. haftasında TT Arena'da Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Ajans Beşiktaş - Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki rekabet sürüyor. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. 

Siyah-beyazlı ekip Spor Toto Süper Lig'de 62 puanla ikinci sırada yer alıyor. Siyah beyazlılar ligin ilk yarısında rakibiyle oynadığı maçtan 3-0 galip ayrılmıştı ve ligde son olarak Evkur Yeni Malatyaspor’u 3-1 yendi.

Galatasaray ev sahipliğinde oynanan 75 maçı sarı kırmızılı ekip kazanırken 32 maçı siyah beyazlılar kazandı. 55 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. İki ekip arasında oynanan tüm maçlar baz alındığında Galatasaray 122 galibiyet kaydederken Beşiktaş 102 galibiyet kaydetti. 113 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Teknik direktörler arasındaki maçlar

Şenol Güneş ve Fatih Terim yönetiminde oynanan 13 müsabakada Fatih Terim 6 galibiyet, Şenol Güneş 1 galibiyet aldı. 6 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Takımların en golcüleri

Beşiktaş'ta en golcü isim sıralamasında 13 golle Anderson Talisca zirvenin sahibi olurken siyah beyazlıların Hollandalı yıldızı Ryan Babel 12 gollle Talisca'yı takip ediyor. Galatasaray'da ise Bafetimbi Gomis 27 golle lider. Gomis'in ardından 6 golle Tolga Ciğerci geliyor.