Talisca’nın kartı iptal olacak mı? İspanya’da örnekleri var!

Talisca’nın kartı iptal olacak mı? İspanya’da örnekleri var!

Beşiktaş, Süper Lig'in 22. haftasında Konyaspor ile karşılaştı. Siyah-beyazlı takım mücadeleden 1-1 'lik beraberlikle ayrıldı.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluk yolunda kritik 2 puan bıraktı. Mücadelenin ikinci yarısında Anderson Talisca, kendisine faul yapılmasına rağmen sarı kart gördü ve Fenerbahçe maçında cezalı hale düştü. Hatalı gösterilen kart üzerine Beşiktaş, cezanın iptali için TFF'ye başvuru yapacak.

Peki Talisca'nın cezası ertelenecek mi? İspanya'da bu durumun örnekleri mevcut. İspanya Futbol Federasyonu daha önce Barcelona'nın yıldızı Messi ile Madrid'li Ronaldo'nun sarı kart cezalarını iptal etti. İptal gerekçesi ise iki oyuncuya da kartların hatalı gösterilmesi olarak duyuruldu.

İspanya Futbol Federasyonu Messi için yaptığı açıklamada maçın 90+4. dakikasında gelen golün sevincini yaşarken tribünden atılan bir plastik şişe başına isabet eden Messi'ye, sahaya geç döndüğü ve zaman çaldığı gerekçesiyle gösterilen sarı kartın iptal edildiği bildirmişti.

Cristiano Ronaldo ise söz konusu maçta Rayo ceza sahasında rakip takımın futbolcusuyla girdiği ikili mücadele sırasında yere düşerken "hakemi yanıltmaya yönelik hareket"ten ötürü sarı kart görmüştü. Real Madridli futbolcular ve teknik heyet ise bu pozisyonda hakemin penaltı vermesini istemişlerdi.

Real Madrid Kulübü’nün itirazı üzerine toplanan İspanya Futbol Federasyonu’na bağlı komite, hafta içi oynanan maçta hakem Melero Lopez’in yanlış karar verdiğine kanaat getirip, Portekizli futbolcunun sarı kartını iptal etti.

Beşiktaş Yönetimi kısa süre içerisinde Talisca'nın ceza iptali için TFF'ye başvuru yapacak. Beşiktaş Yönetimi Talisca'nın, Fenerbahçe maçında sahada olmasını istiyor.

Etiketler :