TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş taraftarı yürüdü, maç tekrar edildi!

TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş taraftarı yürüdü, maç tekrar edildi!

2013 - 2014 sezonu Spor Toto Süper Lig’in 15. Haftasında 11 Şubatta oynanan ve kural hatası nedeniyle tekrarlanmasına karar verilen maçta Beşiktaş Kasımpaşa’yı 3-0 yendi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaşlı taraftarlar, olaylı Kasımpaşa maçında yaşanan olaylar için verilen kararlar nedeniyle TFF'yi protesto etti. Olaylı Kasımpaşa-Beşiktaş maçının yeniden oynanması taleplerini dile getiren taraftarlar, TFF'ye bu konuda iki gün süre verdiklerini kaydettiler. Ayrıca hakemleri de eleştiren taraftarlar, "Futbolun katili Türk hakemleri" diye slogan attı. 

Metro istasyonundan TFF binasına yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşün ardından ulaşan siyah-beyazlılar, çevik kuvvetin barikatlarıyla karşılaştı. Çıkabilecek olaylara karşı, bir TOMA, 3 de akrep aracı bina önünde hazır bulunduruldu.

bbb.jpg

Taraftarlar, federasyon binası önünde Demirören'e tepkilerini sürdürdü ve "Fenerbahçe'ye başkan olsana", "Beşiktaş'ın sahibi taraftarıdır", "Yönetime geldiğin günden beri bu taraftar hiç gülmedi", "Federasyon istifa", "Demirören istifa", "Beşiktaş'ın hakkını almaya geldik" şeklinde tezahüratlar yaptı. 

Bu arada, taraftarlar protesto yürüyüşü için birçok pankart da taşıdı. Pankartlarda, "Beşiktaş ağır taştır, altında kalırsınız", "Beşiktaş'ın sahibi taraftarıdır" gibi yazılar yer aldı. 

io.jpg

Kalabalık gruba, spor bürosu polisleri de TFF binasına kadar eşlik etti. TFF binası önünde de güvenlik önlemleri alınırken, taraftarlar, basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Spor Toto Süper Lig’in 15. Haftasında oynanan ve kural hatası nedeniyle tekrarlanmasına karar verilen maçta Beşiktaş Kasımpaşa’yı 3-0 yendi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadında oynanan maçta Beşiktaş’a galibileti getiren golleri, 26. dakikada Hugo Almeida, 34. dakikada Pedro Franco ve 44. dakikada Veli Kavlak kaydetti. Bu arada 34. dakikada sarı kart gören Beşiktaşlı futbolcu Serdar kurtuluş 49. dakikada ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Beşiktaş bu galibiyetle ligde puanını 39’a yükseltirken, Kasımpaşa ise 30 puanda kaldı.