TARİHTE BUGÜN | Demirören, "Sivaspor maçına gelmeyin, PAF takımıyla çıkacağız" dedi!

TARİHTE BUGÜN | Demirören, "Sivaspor maçına gelmeyin, PAF takımıyla çıkacağız" dedi!

3 Kasım 2007'de Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe maçından sonra yaptığı açıklamada Sivasspor maçına PAF takımla çıkacağını belirtse de bunu hayata geçiremedi.

Ajans Beşiktaş - 10 sene önce bugün, Süper Lig'de, Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşan Beşiktaş 3.dakikada Bobo'nun golüyle öne geçmesine rağmen 29'da Deivid de Souza, 60'ta da Semih Şentürk'ün golleriyle mağlup olmaktan kurtulamadı. Karşılaşma 2-1 devam ederken 90+5. dakikada Higuain’in attığı gol öncesi, ceza sahası dışında Bobo ile Gökhan Gönül’ün hava mücadelesine İsmet Arzuman faul çaldı. Ancak düdük duyulmayınca oyuncular devam etti ve Higuain topu filelere gönderdi. Arzuman’ın golü iptal etmesi üzerine saha bir anda karıştı.

Maçtan hemen sonra Menajer Sinan Engin, ilerleyen saatlerde de Başkan Yıldırım Demirören, hakem hatalarının aleyhlerine çok arttığını, bu yüzden ligden çekildiklerini ve Sivasspor maçına PAF takımıyla çıkacaklarını, taraftarların maça gelmemesini açıkladı. Ancak Beşiktaş camiası, spor kamuoyu ve hatta Borsa’dan gelen itiraz üzerine bu karar uygulamaya geçirilemedi. Siyah-Beyazlılar Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 24 Şubat 2001’den beri, tam 7 maçtır (2 bin 443 gün) yenilmiyordu.