TFF'nin maçı devam ettirme gerekçesi ortaya çıktı!

TFF'nin maçı devam ettirme gerekçesi ortaya çıktı!

TFF yönetimi hakem Mete Kalkavan'ın derbiyi Şenol Güneş'in hastaneye kaldırılması gerekçesiyle tatil ettiğine kanaat getirerek, müsabakanın tamamlanmasına karar verdiği ortaya çıktı.

Ajans Beşiktaş - Ve merakla beklenen tarihi karar çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olaylı derbinin 3 Mayıs'ta yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına karar verdi.

Gerekçe olarak da alışa gelmiş tatil kararlarına gerekçe olan 19. maddenin (güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanamaması) aksine yine futbol müsabaka talimatının 20. maddesini (diğer nedenlerle müsabakanın tamamlanamaması) gerekçe gösterdi.

Peki bu ne anlama geliyordu? Diğer nedenlerden ve zorlayıcı sebeplerden kasıt neydi? TFF yönetimine bu kararı aldırtan gerekçe neydi? Acaba TFF yönetimi hakem Mete Kalkavan'ın tatil kararını doğru buldu mu?

TFF yönetiminin müsabakayla ilgili yapmış olduğu incelemeler sonrasında, hakem Mete Kalkavan'ın karşılaşmayı Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in hastaneye kaldırılması gerekçesiyle tatil ettiği kanaatine vararak, müsabakanın tamamlanmasına karar verdiği ortaya çıktı. Hakem Kalkavan'ın tatil kararını doğru bulan TFF yönetimi, Şenol Güneş'in hastaneye kaldırılma olayını futbol müsabaka talimatının 20. maddesinde yer alan "diğer ve zorlayıcı nedenler" kapsamında olduğu gerekçesiyle bu kararın altına imza attı.

EMSAL KARAR MARDİN 47 - ARSİN MAÇI

TFF yönetimi, geçen sezon tatil edilen Mardin 47-Arsin müsabakasıyla ilgili da aynı gerekçe ile müsabakanın kaldığı yerden tamamlanmasına karar vermişti. 30 Nisan 2017'de oynan Mardin 47-Arsin maçı seri penaltı atışlarında 8-7'ye gelindiğinde çıkan olaylarda Arsin kalecisi Ercan'ın hastaneye kaldırılmasından sonra hakem Burak Taşkınsoy tarafından tatil edilmişti. TFF Yönetim Kurulu, 9 Mayıs'ta yaptığı toplantıda maçın 'kaldığı yerden devamına' hükmetti. 25 Mayıs'ta takımlar yeniden sahaya çıktı, penaltı atışlarında Arsin 3. Lig'e çıkan taraf oldu. (Sporx)

Etiketler :