Tosic, Çin'e gitti!

Tosic, Çin'e gitti!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Sırp stoperi Dusko Tosic’i 5 milyon Euro karşılığında Çin’e satıldığı 33 yaşındaki futbolcunun, aldığı cazip teklifi değerlendirmek istediğini söylediği iddia edildi. İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - Sabah gazetesinin haberine göre gelecek sezon için yaşlanan kadrosunu gençleştirmek hem de yeni transferlere mali kaynak yaratmak isteyen Beşiktaş yönetimi, ilk başarılı hamlesini yaptı ve Dusko Tosic'i Çin Ligi takımı Guangzhou Evergrande'ye gönderdi. Kendisine gelen teklifleri masaya yatıran 33 yaşındaki Dusko Tosic, yönetime "Önerilen rakam çok iyi. Kariyerimin son dönemindeyim ve bunu değerlendirmek istiyorum" dedi. Oyuncunun bonservisini 5 milyon Euro (yaklaşık 26 milyon 250 bin TL) olarak belirleyen Başkan Fikret Orman ve ekibi, karşı taraf bu rakamı verince, Tosic'in transferini onayladı. Tosic, Guangzhou Evergrande ile 3 yıllık anlaşma yapacak. Beşiktaş'la 2020 yılına kadar sözleşmesi olan Dusko Tosic, sezon başına 1 milyon 250 bin Euro garanti ücret alıyordu.

Üç sezondur Beşiktaş formasını giyen Dusko Tosic, sol bek olarak transfer edilmesine rağmen, stoper mevkiindeki performansıyla Şenol Güneş'in vazgeçilmezleri arasında girdi. 2015-16 sezonunda 24 maçta görev yapan Sırp oyuncu, takıma 1 asistlik katkı sağlarken, 2016-17 sezonunda 40 maçta oynadı ve 2 gol-2 asist üretti. Tosic bu sezon ise skorer savunmacı kimliği ile ön plana çıktı. Toplam 36 maçta görev alırken, ligde 5 gol ve 1 asistle oynadı. 

Ntv Spor'un son dakika haberine göre Beşiktaşlı Dusko Tosic, 5 milyon Euro'ya Çin ligi ekiplerinden Guangzhou Evergrande'ye transfer oldu. Tosic imza atmak için Çin'e gitti.

 

Etiketler :