Ufuk Sarıca: "Fikret Orman ve camiamıza teşekkür ederim"

Ufuk Sarıca: "Fikret Orman ve camiamıza teşekkür ederim"

A Milli Erkek Basketbol Takımının Başantrenörlük görevine getirilen Ufuk Sarıca'dan açıklama...

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan, Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Erkek Milli Takım Menajeri Kerem Tunçeri ve Beşiktaş Sompo Japan Takımımızın Başantrenörü Ufuk Sarıca, Ataköy Sheraton Otel’de A Milli Erkek Basketbol Takımının vizyonunu ve teknik yapılanmasını açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenlediler.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, konuşmasında Beşiktaş Sompo Japan Takımımızın Başantrenörü Ufuk Sarıca’nın A Milli Erkek Basketbol Takımının Başantrenörlük görevine getirildiğini açıkladı.

Beşiktaş Sompo Japan Takımımızın Başantrenörü Ufuk Sarıca, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörlük görevine getirilmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Çok gururlu ve heyecanlı bir durumdayım. Büyük mutluluk duyuyorum. Türk basketbol adamı olarak gelinebilecek en üst düzey pozisyona geldiğime inanıyorum. Milli takıma uzun yıllar sporcu olarak hizmet ettim. Önümüzde yoğun bir tempo var. Sahada en iyi basketbolu oynayacak ekibi oluşturmak ilk hedefimiz olacak. ‘Hocamız Ufuk Sarıca’nın milli takımda görev alması bizleri onurlandırır’ diyen Başkanımız Fikret Orman’a ve Camiamıza destekleri için teşekkür ederim. Sahada hiç vazgeçmeyen bir milli takım yaratmak için söz veriyorum.”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yaptığı konuşmada Ufuk Sarıca’ya güvendiklerini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Beyefendi kişiliğiyle tüm sporseverlerin beğenisini kazanmış unutulmaz milli basketbolcu Ufuk Sarıca’nın milli takım başantrenörü görevine getirildiğini duyurur, kendisine başarılar dilerim. Ufuk Sarıca’ya güveniyoruz. Her koşulda arkasında duracağız. İlk hedefimiz 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türk halkının alkışlayacağı bir milli takım oluşturmak.”

Konuşmaların ardından imza töreni yapıldı ve basın mensupları için toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.