Vedat Okyar kabri başında anıldı

Vedat Okyar kabri başında anıldı

Beşiktaş'ın Efsane Futbolcularından Vedat Okyar, vefatının 8. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla anıldı.

Ajans Beşiktaş - Başkan Fikret Orman'ın çiçek gönderdiği anma töreninde Kulüp Koordinatörü Levent Çifter'in yanı sıra Okyar’ın ailesi, yakınları, sicil kurulu üyelerimiz ve sevenleri yer aldı. Vedat Okyar'ı vefatının 8. yıldönümünde rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

Vedat Okyar kimdir?

1954 yılında Bursa'da doğdu. Teknik kapasitesi, driplingleri ve oyun kuruculuktaki zekasıyla dikkat çekti. Bursa'da yetişmesine rağmen küçük yaştan beri gönül verdiği Beşiktaş'ta oynamak istiyordu. 1968 ile 1976 yıları arasında 253 maçta formamızı giydi. Kullandığı 43 penaltıdan 42'sini gole çevirerek, bu konudaki ustalığını gösterdi. Futbolu bıraktıktan sonra kendine has üslubuyla spor basınının vazgeçilmez bir ismi oldu. 20 Temmuz 2009'da yaşamını yitirdi.

Formamıza büyük saygısı vardı, hakemin tartışmalı bir pozisyon sonrasında yanına gidip "Tekme attın mı?" diye sorması üzerine, “Evet” diye cevap vererek sahayı terk etmiş ve “Üzerimde Beşiktaş forması varken yalan mı söyleyecektim?" demişti. Bu sözü Beşiktaşlıların