Vida transferi için kritik hafta

Vida transferi için kritik hafta

Kara Kartal, Dinamo Kiev’in yıldız stoperi için gaza bastı. Bu hafta içerisinde önemli gelişmelerin olması bekleniyor.

Ajans Beşiktaş - Teknik direktör Şenol Güneş’in isteği doğrultusunda yeni sezon öncesinde takıma tecrübeli bir stoper kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlılar, Domagoj Vida’nın üzerine yoğunlaştı. 2 sezondur takibinde oldukları Hırvat futbolcu için atağa kalkan Beşiktaş, ilk olarak 28 yaşındaki futbolcu ve menaceri Ivan Cvjetkovic’le masaya oturdu.

Kara Kartal’ın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde yer alması ve Kartal’ın uzun süredir kendisinin peşini bırakmamasından etkilenen 28 yaşındaki futbolcu, Siyah-Beyazlılar’a, ‘Evet’ dedi. Bu gelişmenin ardından kulübü Dinamo Kiev’in gelecek yıl bitecek kontratını yenileme önerisini menaceri Cvjetkovic aracılığıyla geri çeviren Vida, “Beşiktaş’a gidişim için kolaylık sağlayın” diyerek gemileri yaktı.

Teklif hazır
Hırvat savunmacıdan gelen olumlu cevap sonrasında Dinamo Kiev’le pazarlıklara başlayan yönetim, 10 milyon Euro’luk (40 milyon TL) taleple karşılaştı. Bu isteği yüksek bulan ve taksitli olarak 5 milyon Euro’luk (20 milyon TL) bir öneri sunan yönetim, bu teklifine Ukrayna ekibinin soğuk bakması sonrasında yeni bir anlaşma hazırladı.

Siyah- Beyazlılar’ın, takımın eski kalecisi Denys Boyko’nun bonservisine ek olarak 3 milyon Euro’luk bir teklifle Kiev’in kapısını çaldığı belirtildi. Tarafların arasındaki pazarlığın devam ettiği ve bu hafta içerisinde önemli gelişmelerin kat edilebileceği öğrenildi. (Fanatik-Orhan Yıldırım)