Vodafone Geleceğin KaraKartalı Projesi'nin Antalya ayağı gerçekleşti! Genç yetenekler en fazla sevdikleri oyuncuları söylediler

Vodafone Geleceğin KaraKartalı Projesi'nin Antalya ayağı gerçekleşti! Genç yetenekler en fazla sevdikleri oyuncuları söylediler

Beşiktaş Kulübü ile Vodafone ortaklığında gerçekleştirilen "Vodafone Geleceğin KaraKartalı" projesinin dördüncü durağı Antalya oldu.

Ajans Beşiktaş - Türk futboluna genç yeteneklerin kazandırılması amaçlanan dijital izleme projesinin, Antalya etabı gerçekleştirildi.

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun ve Beşiktaş Kulübü Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu, siyah-beyazlı kulübün eski futbolcusu ve altyapı takımları teknik koordinatörü Sead Halilagic Antalya'da Su otelde basın toplantısı düzenledi.

Sponsorluğun sosyal sorumluluk yönü olması gerektiğini dile getiren Baytorun, "Dijitalleşme sınırları ortadan kaldırır, fırsat eşitliği oluşturur. Bu proje bunun ispatıdır. Seçtiğimiz 20 çocuk Bartın, Diyarbakır, Antalya gibi farklı bölgelerden ise bu dijitalleşmenin bir sonucudur. Bu proje sayesinde 81 ile ulaşma şansımız oldu. Yarım milyon çocuğa ulaştık. Beşiktaşlılar takıma destek veriyoruz ama geleceğinde de söz sahibi olmak istiyoruz diyordu. Bu proje buna da fırsat sundu. Beşiktaş altyapı ekibinin çok önemli desteği var, 36 bin kilometre yol kat ettiler. Üç yüze yakın çocuğu ince eleyip sık dokuyarak incelediler. Çocukların içinden bazıları ilk kez İstanbul'a gelecek. Onların heyecanın paylaşıyoruz.

Dünyada yapılmış en büyük sponsorluk hikayeleri, sponsorun kulüp gibi davranması olduğudur. 2013'ten beri bu sponsorlukla ilgili iki tarafın kazanacağı faydaların yanı sıra türk futbolunda olmayan hikayeleri nasıl yapabiliriz, nasıl tüm dünyaya sponsorluk hikayesini anlatırız diye düşünüyorduk. İki taraf da arkasında temel maddi beklenti duymadan oluşan güçle Beşiktaş'a ve Türk sporuna nasıl fayda sağlarız diye kafa patlattığı... Bu proje beklentilerimizden verimli ve iyi noktalara ulaştı. Bunu sadece rakamsal söylemiyorum. insanlardan çıkan hikayeller ülkenin buna ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterdi. 36 bin kilometro yol yapmışız. yüz binlerce çocuğa ulaştık. Bir spor kulübü olarak sponsorumuzla bunu yapmaktan çok mutluyuz."

Halilagic "Çocuklar genç yaşta istanbula yerleşecek. bu sosyolojik olarak büyük bir olay. Ben de böyle küçük bir şehirden merkez bir şehire yerleştim. Bu açıdan bakarsak heyecan verici. Beşiktaş'a çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu tip seçmeler ilginç oluyor. İki seçmelere katıldım. Yetenekli çocuklar gördük. Ama gerekli antrenmanı almamış çockuları da gördük. İstanbul'da daha ciddi antrenman programına girmeleri lazım. Dikkatli takip ediyoruz. Birçok ayrıntıya dikkat etmemiz gerekiyor. Maradona.. Bazı çocukların çok yetenkeli olduğunu görüyoruz. Bu kadar kalabalığın içinde birçok ayrıntıya dikkat ediyoruz. Seçmelerde hata yapmamaya çalışacağız." dedi.

Akdeniz elemelerini kazanan çocuklar

Videoları 4 milyon 628 bin 362 kişi izlerken, siyah-beyazlı taraftarlar 40 bin 218 kez yüklenen videoları izledi. Projenin en çok izlenen videosu ise Afyonkarahisarlı Batuhan Günday'ın oldu.

Etiketler :